• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte maratonun birincileri

Yeniakit Publisher
2014-11-16 11:50:00 - 2014-11-16 11:56:28
İşte maratonun birincileri

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani birinci oldu.

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani birinci oldu.

Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Faslı atlet Hafid Chani, 2.11.53'lük derecesiyle ilk sırayı elde etti. Maratonda ilk kez Faslı bir sporcu birinciliğe ulaştı.

Yarışta, Etiyopyalı Gebo Burka 2.12.23 ile ikinciliği, Kenyalı Michael Kiprop ise 2.12.39'lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. 

Hafid Chani, yarış sonrası yaptığı açıklamada, maratonu ilk sırada bitirdiği için mutlu olduğunu söyledi. İkinci olan Burka, son bölümde ayağında sıkıntı yaşadığını ve zorlandığını ifade ederken, üçüncü Kiprop ise sonuçtan mutluluk duyduğunu ve İstanbul'da ilk kez yarıştığını kaydetti.

MARATONUN STARTI TOPBAŞ TARAFINDAN VERİLDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı. Start noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği AŞ (Spor AŞ) Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, start öncesi katılımcılara başarılar diledi.

Bakan Kılıç, 36. Vodafone İstanbul Maratonu öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çalışma arkadaşlarına, bu organizasyon nedeniyle teşekkür edip, kutladı.

Bu organizasyonun, İstanbul ve Türkiye açısından tanıtım için büyük önemi olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "İstanbul Maratonu, dünyadaki sayılı şehir maratonları arasında yerini almış durumda. Başkanımızın verdiği bilgiye göre 25 bin uluslararası atlet var. Londra, Sidney, New York maratonları gibi dünyada sayılı maratonlar arasında yerini almış durumda. Bu tip organizasyonları beraberce, daha da çoğaltarak, dünya arenasına taşıyarak, ülkemizi daha büyük bir tanıtımla yarınlara taşıyacağız inşallah" diye konuştu.

İstanbul'un iki kıtayı birleştirdiğini hatırlatan Kılıç, "Asya'dan Avrupa'ya yürüyüş yapacağız. İstanbul'un özelliği, iki kıtayı birleştirmesi. Dünyanın hiçbir maratonunda böyle bir özellik yok. Çok değişik ve farklı bir özelliği var. Seneye daha da yoğun bir katılımla, daha büyük bir şekilde burada bu maratonu yaşayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Maratonu'nun dünya maraton sıralamasında önemli bir yere geldiğini belirterek, "Bugün İstanbul aşkına koşulacak. İstanbul iki kıta arasında güzel bir kent. Bu güzelliği hep beraber yaşayacağız" dedi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Topbaş'ın verdiği startla yarış başladı.  

PARKUR  

Maratonda atletler, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inip, sahil yolunu izleyip Karaköy'e ulaşacak.  

Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya inecek. Bakırköy'den yapılacak dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıkacak. Atletler, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasında yarışı tamamlayacak.  

118 ÜLKEDEN 25 BİNE YAKIN ATLET  

36. Vodafone İstanbul Maratonu'na bu yıl 118 ülkeden sporcular kayıt yaptırdı.  

Maraton, 15 ve 10 kilometre koşulara 25 bine yakın atletin katıldığı belirtildi.  

Maratonu kazanacak kadın ve erkek sporcular 50'şer bin dolar para ödülünün sahibi olacak. Bu yarışta ikincilere 25'er, üçüncülere 15'er, dördüncülere 10'ar, beşincilere 8'er bin dolar ödül verilecek. Koşuda Türk sporcular arasında ilk sırada yer alacak atletler 20'şer bin dolar para ödülü kazanacak. Bu kategoride ikinci Türk atletler 10'ar bin ve üçüncüler de 5'er bin dolar alacak.

15 VE 10 KİLOMETRE KOŞULAR DA BAŞLADI

Organizasyon kapsamında 15 ve 10 Kilometre Koşular da başladı.

15 Kilometre Koşu'da atletler, maratona katılanların yolunu takip ederek Karaköy'e ulaşacak. Buradan Unkapanı Köprüsü'nün altından Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nin önünden geçecek yarışmacılar, Yusuf Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrılacak. Sahilden devam eden yarış Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde son bulacak.  

10 Kilometre Koşu'ya katılan atletler ise Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek. Atletler, yapımı süren Vodafone Arena'nın önünden devam ederek Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyecek. Bu koşu da Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde bitecek.  

HALK YÜRÜYÜŞÜ

Organizasyonda en renkli görüntülerin oluştuğu ve en yüksek katılımın olduğu Halk Yürüyüşü ise saat 09.30'da başlayacak.

Anadolu yakasında Altunizade Köprüsü'nün altından başlayacak 8 kilometrelik yürüyüşü katılımcılar, Avrupa yakasında Dolmabahçe'de tamamlayacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23