• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte İnönü ve Sarıgül arasındaki gerginliğin nedeni

Yeniakit Publisher
2014-12-20 11:53:00 - 2014-12-20 11:59:22
İşte İnönü ve Sarıgül arasındaki gerginliğin nedeni

Şişli Belediyesi'nde istifayla neticelenen Hayri İnönü ve Emir Sangül arasındaki gerginliğe Sarıgül'ün yaptırdığı anketin neden olduğu ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Emir Sarıgül arasındaki gerginliğin en büyük nedenlerinden biri, Sarıgül'ün yaptırdığı ankette "Önümüzdeki dönemde Emir Sarıgül'ün belediye başkanı olmasını destekler misiniz?" sorusuna yer vermesi oldu.

Şişli Belediyesi'nde, Başkan Hayri İnönü ve Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasında bir süredir devam eden gerginliğin ardından, Emir Sarıgül görevinden istifa etti. Taraflar arasında iplerin kopmasında, Sarıgül'ün bir araştırma şirketine yaptırdığı anketin de payı büyük. Habertürk'ün ulaştığı "Şişli Belediyesi Performans Araştırması" başlıklı anket çalışmasının, Hayri İnönü'nün pozisyonunu zayıflatmaya yönelik olduğu iddia ediliyor.

DANIŞMANLAR İSTİFA ETTİ

İddiaya göre İnönü, Sarıgül'e bağlı müdürlükleri kendisinden aldı ve yetkilerini kısıtladı. CHP'nin 29 meclis üyesinin tamamı Sarıgül'ün yanında yer aldı. Meclis toplantısına gelmeyen İnönü, aldığı müdürlükleri ve yetkileri iade etti. İnönü bu karardan sonra ABD'ye giderken, yerine de Başkanvekili Emir Sangül'ü bıraktı. İnönü'nün danışman olarak getirdiği 8 kişiden 4' ü bu süreçte istifa etti.

ODASINA ŞİFRELİ KAPI YAPTIRDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Emir Sangül'ün fiili olarak belediyeyi yönetmek istediği ve Hayri İnönü'nün geri planda kalmasını istediği iddia edildi. Bu arada Hayri İnönü'nün, seçildikten kısa bir süre sonra kendi odasına şifreli bir kapı yaptırdığı öğrenildi.

İPLERİ KOPARTAN ANKET

30 Mart seçimlerinden kısa bir süre sonra başlayan İnönü-Sangül arasındaki gerginliğin ardındaki ankette, "Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü ne derece tanıyorsunuz?", "Şişli Belediye Başkanvekili Emir Sarıgül'ü ne derece tanıyorsunuz?", "Hayri İnönü'yü ne derece beğeniyorsunuz?", "Önümüzdeki dönemde Hayri İnönü'nün Şişli Belediye Başkanlığı'ndan ayrılıp Emir Sarıgül'ün belediye başkanı olmasını destekler misiniz?" gibi sorular yer alıyordu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23