• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte GATA’da dönen FETÖ dolapları

Yeniakit Publisher
2016-07-24 10:18:00 - 2016-12-26 12:16:34
İşte GATA’da dönen FETÖ dolapları

FETÖ’nün yuvalandığı TSK’daki terfi, tayin ve tasfiyelerin GATA eliyle yürütüldüğü ortaya çıktı. Başbakanlığa gönderilen ihbar mektubunda GATA’da korkunç seviyelere ulaşan FETÖ yapılanmasının sinir uçları deşifre edildi.

FARUK ARSLAN / İSTANBUL - 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan ancak milletin destansı direnişiyle karşılaşarak püskürtülen FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK), Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) üzerinden sızdığı ve TSK’daki terfi, tayin ve tasfiyelerini bu kurum üzerinden gerçekleştirdiği belirlendi. Başbakanlık dahil birçok kamu kurumuna gönderilen bir ihbar mektubunda, GATA’da korkunç seviyelere ulaşan FETÖ yapılanmasının sinir uçları deşifre ediliyor. FETÖ’nün GATA’da profesör, doçent ve yardımcı doçent atamalarının tamamını kendileri ile ilişkili askeri doktorlar tarafından yaptığı vurgulanan mektupta, örgütün bu kurumdaki söz sahibi militanlarının da isimleri tek tek yer alıyor.

MADDE MADDE GATA SIZINTISI

Mektupta “Sağlık muayeneleri”, “İstifaya zorlama”, “Kadrolaşma”, “Bir askeri savcıya havale edilmiş çözümsüzlük” ve “Mevcut durum” başlıklarıyla 5 madde halinde sıralanan TSK’daki FETÖ’cü kadrolaşmanın özellikle GATA hastanelerinde yoğunlaştığı ve yolla askeriyenin dizayn edildiği bildiriliyor.

Askeri sağlık sistemine sızan FETÖ’cülerin bu mekanizmayı işlemez hale getirdiği belirtilen ihbar mektubunda, Ankara ve İstanbul’daki GATA’nın, Paralel Yapı’nın hastanelerine dönüştüğü aktarılıyor. FETÖ mensubu olmayanların baskı ve şantajlarla istifa ettirildiği söylenen  mektupta, “Mevcut GATA Dekanı irade göstermediği gibi, Prof. Tabip Tuğgeneral Ufuk Demirkılıç dışında Paralel Yapı’ya karşı dik duran yoktur. Bu yapının içinde olduğu aşikar olan ... gibi akademisyenler her geçen gün kendisine iktidara yakın isimlerden referanslar oluşturmakta, geleceklerini garantiye alma çabasındadırlar.” satırlarına yer veriliyor.

17-25 ARALIK’TAN SONRA SIZMA DAHA DA ARTTI!
ÖNE ÇIKAN VİDEO

17-25 Aralık darbe süreci sonrasında hemen hemen bütün kamu kurumlarında Paralel Yapı’ya yönelik tasfiyeler gerçekleştirilmesine rağmen TSK ve GATA’da tam tersi olarak kadrolaşma ve sızmanın hız kazandığına değinilen mektupta, “Son bir yılda dahi profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrolarına atamaların tamamı Paralel Yapı ile ilişkili askerî doktorlar tarafından olmuştur. Bu Paralel Yapı elemanları TSK’nın etkisiz hali nedeniyle özgüven patlaması yaşamaktadır. Seçim döneminde ise sırtlarındaki üniformaya rağmen altında görevli personellere iktidar partisine oy vermektense terör örgütünün siyasi uzantısı olan partiye oy vermelerinin daha hayırlı olacağını orta yerde söyleyebilecek hadsizliğe gelmişlerdir. Örneğin ...” deniliyor.                        

KENDİLERİNDEN OLMAYAN ASKERİ ÖĞRENCİLERİ BÖYLE SAF DIŞI BIRAKIYORLAR

FETÖ’nün, TSK’da askerî öğrenci olabilmek için şahıslardan istenen ‘tam sağlıklı’ olma durumunu kullanarak kendilerinden olmayan talebeleri sağlık muayeneleri ile elediği ifade edilen mektupta şu bilgiler yer alıyor: “Soruları verdikleri adaylar dışında askeri okul sınavını kazananlar yıllarca sağlık muayeneleri eliyle elenmiştir. TSK’ya girecek öğrenci ve subay-astsubay adayları ile uzman er-erbaş adaylarının sağlık muayeneleri asker hastanelerinde yapıldığından dolayı kurum Paralel Yapı tarafından ele geçirilmiştir.”

HEDEFE ALINAN ASKERLERE ÖNCE SOSYAL MEDYA, SONRA SAVCILAR ELİYLE BASKI

Sızdıkları TSK’da Fetullah Gülen’e biat etmeyenler hakkında başta Twitter olmak üzere sosyal medya üzerinden linç kampanyası başlatıldığına değinilen ihbar mektubunda, karakter suikastinin, hedef alınan kişilerin TSK’dan istifasına kadar devam ettiğine değiniliyor. Mektupta, “İstifa etmeyenler hakkında ise soruşturma açılarak komutanlar ve savcılarla baskı kurulmuştur. Daha da direnenler tayin ve görevlendirme ile demoralize edilmiştir. Genelkurmay karargahları ve tayin dairelerinin ele geçirildiği düşünülmektedir.” ifadeleri yer alıyor.

FETÖ YARDIMCI DOÇENTLİK SINAVLARINI FELÇ ETMİŞ

Mektubun “Kadrolaşma” başlığı altında yer alan cümleler ise dehşet verici cinsten. Yardımcı doçentlik kadrosuna atanamayanların doçent gibi daha üst makamlara yükselememesini içeren GATA kanununu fırsata çevirdiği belirtilen FETÖ’nün, yardımcı doçentlik sınavlarını felce uğrattığı kaydediliyor. GATA’nın daha önceki dekanı Tabip Prof. Tabip Tuğgeneral Mustafa Başbozkurt döneminde başlayan baskılarla adaylara FETÖ mobbingi uygulandığı iddia ediliyor. Mektuba gore; kendi adaylarının akademik dosya puanını GATA Kanunu çerçevesinde artırmaya yönelik faaliyetlerde de bulunan Paralel Çete mensupları, yönettikleri matbaa ve dergilerle istedikleri gibi puan artırma işlemlerine başvurabiliyor. Dosya puanını artırma konusunda FETÖ’nün birçok yöntemi olduğu aktarılan ihbar mektubunda, “Ankara GATA’da görevli Doç. Dr. Orhan Yücel’e ait bir matbaa ve iki dergi aktif olarak puan toplama amacıyla kullanılmaktadır. Etik kurulda paralelcilerin dosyaları manipüle edilerek etik cezadan korunmaktadır. Halbuki yıllarca kendilerine rakip olan herkesi isimsiz mektuplarla etik kurullarda cezalandırmışlardır.” deniliyor.

TEK ÇARE SAĞLIK BAKANLIĞI

İhbar mektubunda, GATA’nın yüzde 90’ına sirayet eden FETÖ ahtapotunun temizlenmesinin çok zor olduğu ve tek çarenin askerî sağlık hizmetlerini Sağlık Bakanlığı bünyesinde sürdürmek gerektiği vurgulanıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23