• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte FETÖ'nün kumpas eğitim merkezi: HUBİM

Yeniakit Publisher
2017-09-24 08:49:00 - 2017-09-24 08:50:26
İşte FETÖ'nün kumpas eğitim merkezi: HUBİM

FETÖ'nün, İzmir'de kurduğu Hukuk Bilim Merkezi (HUBİM) ile yargı ayağını kontrol altında tuttuğu belirlendi.Tüm kumpaslar bu merkezde kurgulandı.

FETÖ'nün, devlet içindeki yapılanması dışında avukatların meslek örgütü olan baroya karşı da alternatif yapılanmaya gittiği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline kurulan birçok kumpasın Hukuk Bilim Merkezi (HUBİM) isimli bu paralel baronun merkezinde kurgulandığı ortaya çıktı. İzmir'de FETÖ'ye yönelik soruşturmada, daha önce gözaltına alınmalarının ardından etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan zanlıların verdiği bilgiler doğrultusunda aralarında ByLock kullananların da bulunduğu birçok avukat gözaltına alınırken örgütün gizli baro yapılanması da deşifre edildi.

Kumpas davalarının üssü

Avukatlar Ali Aksoy ve İsmail Hakkı Küçük'ün, HUBİM'de FETÖ'cü polis müdürleri Emin Göktaş ve Taner Aydın ile sık sık biraya gelip bütün kumpas davalarını kurguladığı etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan avukatların ifadelerinde yer aldı. İzmir'deki kendilerinden olmayan emniyet mensuplarına ve üst düzey bürokratlara karşı yapılan usulsüz dinlemeler ve TSK'daki birçok üst düzey subayı devre dışı bırakmak için kurgulanan sözde Askeri Casusluk Davasının planlarının da bu merkezde yapıldığı iddialar arasında yer aldı.

'Pandora' hazırlandı

Askeri Casusluk Davasına temel olması için sahte delillerle doldurulan ve sözde örgüt lideri işadamı Bilgin Özkaynak'ın Sapanca'daki evinde FETÖ'cü firari emniyet müdürü Emin Göktaş tarafından bir flash bellekte koyulduğu ortaya çıkan "Pandora veri tabanının" da avukatlar Aksoy Küçük ile emniyetçiler Aydın ve Göktaş tarafından bu merkezde hazırlandığı ifadelerde belirtildi. 15 Temmuz öncesi merkezin kapatılması da dikkat çekti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Paraları örgüte aktardılar

HUBİM üyesi avukatların, "TSK'daki FETÖ yapılanması", "Askeri casusluk kumpas davası", "FETÖ'nün Karşıyaka eyalet yapılanması davası" gibi FETÖ'ye yönelik davalardaki sanıkların avukatlıklarını ücretsiz olarak yaptıkları da belirlendi. HUBİM'in, kumpas kurulan işadamlarından "sizi kurtaracağız" vaadiyle aldıkları paraları hukuksal ödeme adı altında örgütün aktardı.

Toplantılara Okur'da katılmış

İzmir Barosu'na paralel bir yapılanma olarak ortaya çıkan merkezin düzenlediği konferanslara FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan HSYK eski Başkanı İbrahim Okur gibi birçok örgüt üyesi de katılmıştı. HUBİM üyesi avukatlar yüklü miktarda da himmet vermiş.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23