• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte Katil Esed'in Afrin oyunu: Her şey yok olmamak için

Yeniakit Publisher
2018-02-20 08:02:00 - 2018-02-20 08:20:54
İşte Katil Esed'in Afrin oyunu: Her şey yok olmamak için

Güvenlik kaynakları, terör örgütü PKK/YPG'nin Afrin'i devretmek istediği Suriye rejiminin sahada askeri kabiliyetinin olmadığını belirtiyor. Rejim ordusunun çoğunluğu dağılmış durumda. Esed'in karadan İranlı milislerin, havadan da Rusya'nın desteği olmadan Halep'in kuzeyinde hareket etmesi imkansız.

Suriye rejimi ordusunu, İran Şii milislerle destekleyerek ayakta tutmaya çalışıyor. İran'ın farklı ülkelerden Şii grupları devşirerek Suriye'ye getirdiği belirtiliyor.

KİMLİK, OTURUM İZNİ VE PARA

Esed'in, rejimini ayakta tutabilmek için İran'daki Şii'lerin yanı sıra Afganistan ve Pakistan'dan da Suriye'ye takviye yaptığı öğrenildi. İran'ın girişimleriyle durumu kötü olan Afganistan ve Pakistan'daki Şiiler, Suriye'de savaşmak için ikna edilerek önce İran'a getiriliyor. Erkeklerin Suriye'de savaşmayı kabul etmeleri durumunda ailelerine kimlik ve oturum izni verileceği ve hayatlarının garanti altına alınacağına dair sözler veriliyor. Ailede savaşabilecek durumda olan erkekler de para karşılığında Esad rejimi için Suriye'ye götürülüyor.

Sputnik Türkiye'ye konuşan Suriye Parlamentosu milletvekili Ömer Osi, Suriye ordusunun Afrin için YPG'ye silah desteği verdiğini iddia etti. Rejim güçlerinin YPG'ye hiçbir zaman doğu cephesindeki yolları kapatmadığını söyleyen Osi "Sürekli görüşüyorlar. Gıda yardımı da yapılıyor" dedi. Sahadaki bu durumdan haberdar olan Türkiye ise, hem İran hem Rusya nezdinde konuyla ilgili girişimlerde bulundu. "Suriye'de kimsenin toprağında gözümüz yok" mesajı verilirken, Türkiye'nin Suriye'deki tek hedefinin terör örgütleri ve onların kirli oyunları olduğunun altı çizildi. Askeri kaynaklar, "Türkiye'nin Afrin'i terörden temizleme kararlılığında bir değişiklik yok" diyerek YPG varlığı olduğu sürece Afrin'in hep Türkiye'nin hedefinde olacağını belirtiyor. (Sabah)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23