• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte diş implantı hakkında bilinmeyenler

Yeniakit Publisher
2015-09-19 02:18:00 - 2016-04-07 13:24:33
İşte diş implantı hakkında bilinmeyenler

Başakşehir Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği hekimlerinden Ahmet Mustafa Zeren, diş implantı ve tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

YENİAKİT.COM.TR - Diş ve diş eti hastalıkları tedavisinde uzman isimleri bünyesinde barındıran Başakşehir Ortodonti Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nin hekimlerinden Ahmet Mustafa Zeren, diş implantı ve tadavi yöntemleri hakkında yeniakit.com.tr aracılığıyla bilgilendirmelerde bulundu.

DİŞ İMPLANTI NEDİR?

Diş implantı
, bir ya da daha fazla protez dişi desteklemek için kullanılan, kaybedilen bir dişin kökü yerine konan bir titanyum vidadır. Aynı bir diş kökü gibi, çene kemiği içine yerleştirilir.

İmplantlar güvenli midir ve ne kadar süre kullanılır?

İmplantlar, güvenli bir tedavi biçimidir. İmplantlar için en doğru ifade, tıpkı doğal dişler gibi siz onlara iyi baktığınız müddetçe size hizmet ederler.

İmplantların bakımı ve düzenli kontroller kullanım süresini uzatmada etkili olacaktır.

Eğer implant bakımı ihmal edilirse doğal dişler üzerinde olduğu gibi bir bakteri plağı veya diş taşları gelişecektir. Tedavi edilmez ise, bu katman iltihap, kanama, ağrı ve genel rahatsızlığa yol açabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İmplantlarınıza iyi baktıysanız ve kemiğiniz güçlü ve sağlıklı ise, implantları uzun yıllar kullanmayı bekleyebilirsiniz. Ancak, cerrahi implantlarda (kalça protezi vb) olduğu gibi ömür boyu garantili bir tedavi değildir.

Diyelim ki; hastanın kendi dişlerinin bazıları var, hala implant yapılabilir mi?

Evet. Tek dişten tam diş eksikliğine kadar gerekli sayıda implant eksik dişlerin yerine konabilir.

Implantlar her zaman eksik dişlerin yerine kullanılabilir mi? Bu sizin çene kemiğinizin durumuna bağlıdır. Özel bir dizi görüntüleme (röntgenler, tomografiler vb) kemik miktarını öğrenmek için hekiminiz tarafında yapılacaktır . Kemik miktarı yeterli değilse veya yeterince sağlıklı değilse ilgili alana kemik grefti olmadan implantları yerleştirmek mümkün olmayabilir .

İmplantlar can yakar mı?

İmplant yerleştirmek diş çektirmekten daha kolaydır. Genellikle basit bir lokal anestezi kullanılarak yapılır. İşlem sonrasında ağrı hissetmezsiniz fakat ameliyattan sonraki haftada diş çekimi sonrasına benzer rahatsızlıklar olabilir. Çok endişeli bireylerde operasyonda sakinleştirici kullanabilir. Genel anestezi ise nadiren gerekli olur.

Tedavi ne kadar sürer?

Diş doktorunuz tedavi başlamadan kaba bir takvim çıkarabilir. Bazen implantlar diş çekimi sırasında takılabilir. Bunun uygun olup olmayacağı diş hekiminiz tarafından kontrol edilir. Genelde çekim yerleri iyileştikten 1 ila 4 ay sonra implantlar yerleştirilir. Bazen tedaviler daha kısa veya daha uzun sürebilir, bu kişinin ağız durumuna göre değişkenlik gösterir.

İşlem sonrası bakım nasıl olur?

Diş doktorunuz implantlara nasıl bakmanız gerektiği konusunda bilgilendirecektir. Ameliyat sonrası ağrı kesicilere, antibiyotiklere veya birkaç gün evde dinlenmeye ihtiyacınız olabilir.

Sonrasında ne olacak?

İmplant yerleştirildikten sonra çene kemiğine kaynaşması gerekir. Genellikle 1,5 ila 6 ay sürer. Eğer bir iki veya üç implant yerleştiridiyse bu süre içinde kullanabileceğiniz geçici dişler yapılır. Kullandığınız proteziniz varsa implantlar iyileşene kadar onu kullanabilirsiniz.


İmplantları temizlemek zor mu?

Hayır ama uzun ömürlü mükemmel bir implant için işlem sonrası bakım çok önemlidir. Diş doktorunuz implantlarınız ve protez dişlerinizi temizlemeniz konusunda size detaylı önerilerde bulunur. İmplant üzerindeki dişleri temizlemek doğal dişlerinizi temizlemekten zor değildir. Ancak bazı ulaşılamayan alanlar olabilir. Bu alanların nasıl temizleneceği size gösterilir.

Diş eti hastalığım olduğu halde implant uygulanabilir mi?

Evet o konuda endişelenmeyin. Temiz tutarsanız ve düzenli kontrollere giderseniz herhangi sorun oluşmaz. Sigara da implant sağlığını etkileyebilir. Bu yüzden sigara içiyorsanız İmplantlarınıza daha iyi bakmalısınız. Bazı diş hekimleri sigara içen bireylere implant uygulamaz.

İmplant üzerindeki dişleri çıkarabilir miyim?

Çoğu diş implant üzerine yapıştırılır ve ancak bir diş hekimi tarafından çıkarılabilir. Ancak hareketli protez ise temizlemek için çıkarabilirsiniz.

İmplantlar nasıl görünür?

Çoğu implant gerçek diş gibidir.

Kaybettiğim bir diş için bir implant mı gerekir?

Sadece bir diş kaybettiğinizde o diş için implant uygulanır. Kaybedilen diş sayısı fazla ise kaybedilenler yerine bir implant veya diş hekiminizin uygun gördüğü sayıda 2 ya da 3 implant uygulanabilir.

Kaza durumunda ne olur?

İmplantlar ve dişler kaza sonucu gelen hasarı gerçek dişler gibi destekler. Temas içeren veya hareketli objeler bulunan sporlarla uğraşanların ağızlık kullanması çok önemlidir. Dişler hasar görürse çoğunlukla düşer veya yer değiştirir. Ancak titanyum implanta sahipseniz tamir etmekten ötede çeneyi korur ve düşmesi zordur.

Maliyeti ne kadar?

Bir çok durumda geleneksel kuron-köprü tedavileri ile yaklaşık aynı maliyettedir. İmplantlar fiyat olarak çok uygun ve tatmin edici bir seçenektir.

İmplantların avantajı diş kaybını çevre dişlere zarar vermeden çözmesidir. Kuron-köprü tedavisi yapılması durumunda boşluk çevresindeki dişler bir miktar küçültülerek diş bütünlüğüne zarar vermiş olunur. Yeme içme tat alma gibi durumlarda normal dişlerden farkı olmaz. Çünkü implantlar çene kemiğine normal dişlerden daha sıkı sabitlenmiştir.

www.basaksehirorto.com
https://www.facebook.com/basaksehirortodonti
https://twitter.com/bortodonti

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23