• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul Valiliği'nden o yürüyüşe izin çıkmadı

Yeniakit Publisher
2015-10-13 04:23:00 - 2015-10-13 04:45:25
İstanbul Valiliği'nden o yürüyüşe izin çıkmadı

İstanbul Valiliği, bugün Beyazıt'ta yapılması planlanan toplantı ile yürüyüşün uygun bulunmadığını açıkladı.

Ankara'daki kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için DİSK, TMMOB, TTB, KESK'in öncülüğünde "Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız, İsyandayız, Hayatı Durduruyoruz" sloganıyla bir yürüyüş yapılacağı duyuruldu. Sirkeci Garı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi önü olmak üzere iki koldan saat 11.00'de Beyazıt Meydanı'na yapılacak yürüyüşe İstanbul Valiliği tarafından saat gece 02.00 sıralarında yapılan yazılı açıklamayla izin verilmeyeceği açıklandı.

Valilikten yapılan yazıla açıklamada, Ankara'da 10 Ekim'de meydana gelen terör saldırısı sonucu çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği ve yaralandığı anımsatılarak, menfur saldırıda hayatını kaybedenlerden bazılarının İstanbul Valiliği tarafından alınan tedbirler çerçevesinde, cenaze törenlerinin yapılmasını müteakip kentte defnedildiği kaydedildi.

İnternet ortamında ve sosyal medyada bazı sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti teşkilatları adına teyit edilmemiş çağrılar yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"13 Ekim'de ilimiz Sirkeci ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi civarında toplanarak Beyazıt istikametine yürüneceği ve burada kitlesel bir katılımla toplantı yapılmak istendiği anlaşılmaktadır. Toplanma çağrısı yapılan yer ve güzergahların vatandaşlarımızca çok yoğun biçimde kullanıldığı, Valiliğimizce 2911 sayılı kanun çerçevesinde belirlenen güzergah ve alanların içinde bulunmadığı hususları ile içinde bulunduğumuz dönemin hassasiyeti dikkate alındığında yapılmak istenen yürüyüş ve toplantı valiliğimizce uygun bulunmamaktadır.

Yasalarımızın öngördüğü doğrultuda ve usulüne uygun şekilde başvuruda bulunulması halinde valiliğimizce belirlenen güzergah ve alanlarda yürüyüş ve toplantı yapılması mümkünken kişi güvenliğini ve kamu düzenini bozabilecek bu nevi çağrılara vatandaşlarımızın itibar etmemesi önem arz etmektedir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23