• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul trafiğine yeni çözüm!

Yeniakit Publisher
2016-10-22 19:48:00 -
İstanbul trafiğine yeni çözüm!

Pek çok proje, yenileme ve çalışmaya rağmen İstanbul trafiği her geçen gün daha da korkunç hale gelmeye devam ediyor.

Pek çok proje, yenileme ve çalışmaya rağmen İstanbul trafiği her geçen gün daha da korkunç hale gelmeye devam ediyor. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şimdiye kadar yeni metro sistemi, Marmaray vb çözümler sunmuş olsa da trafik açısından değişen bir şey olmadı.

Ancak İBB'nin yeni bir çözümü daha mevcut; Havaray.

Havaray

Tıpkı bir tren sistemi gibi olan havarayın avantajı, yerden yüksek bir seviyede seyir etmesi. Böylece hem yer konusunda daha geniş, rahat bir güzergah sistemi sunulmakta, hem de ucuz bir demiryolu sistemi olarak karşımıza çıkmakta.

PEKİ HAVARAY GÜZERGAHI NERESİ OLACAK VE NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAK?

Webtekno sitesinde yer alan habere göre Havaray ilk olarak Sefaköy'den başlayıp Halkalı'dan geçerek Başakşehir'e gidecek. 7 Aralık'ta ihalesi açılacak projenin yapım süresi 810 gün olarak belirlenmiş. Bu da Sefaköy- Halkalı- Başakşehir Havaray hattının 2019 yılında kullanıma sunulması demek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Havaray projesinin dışında İBB'nin yine şehir trafiğini çözmek için farklı projeleri de mevcut.

İKİNCİ MARMARAY SİSTEMİ GELİYOR!

26 Ekim'de ihalesi yapılacak yeni proje ile Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme arasına, Marmaray'a benzer bir sistem yapılacak. Özellikle İstanbul'un kuzey kısmına hizmet edecek proje için istasyon yerleri, zemin etüt çalışması, güzergah geçiş noktaları, yolcu rakamları gibi teknik ve istatistiki verileri hazırlamaya yönelik kapsamlı inceleme şimdiden başlamış durumda.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23