• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'in Mavi Marmara'ya saldırısının 6. yılı

Yeniakit Publisher
2016-05-28 17:52:00 -
İsrail'in Mavi Marmara'ya saldırısının 6. yılı

Tokat’ta, Mavi Marmara saldırısının 6. yıl dönümü dolayısıyla olayın yaşandığı fotoğraf karelerinin yer aldığı sergi açıldı.

Hüdayi Sayışbaş Yeraltı Çarşısı üzerinde, Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen saldırının 6. yıl dönümü nedeniyle açılan sergiyle ilgili İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Tokat İl Temsilcisi Cemil Çağlar, açıklamalarda bulundu. Mavi Marmara saldırısının 6. yıl dönümünde 81 ilde olduğu gibi Tokat’ta da düzenlenen etkinliklerle yaşanan olayı hatırlatmaya çalıştıklarını ifade eden Çağlar, amaçlarının Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa davasını diri ve canlı tutmak olduğunu ifade ederek, “Toplumlarımızın hafızasını bu tür etkinliklerle tazelemek istiyoruz. Mavi Marmara’nın yola çıkış amacı mazlum Filistin halkına yardım götürmekti. O insanlar barışçıl, silahsızdı her dilden her ırktan insan vardı. Netice itibariyle Siyonizm karakterini göstererek 10 insanımızı şehit ettiler. Bu yüzden bizler Siyonizm'in kirli yüzünü tüm insanlığa göstermek için her yıl dönümünde etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

GEMİDE YAŞADIĞI SALDIRI ANINI ANLATTI

Mavi Marmara Gemisi'nde doktor olarak görev alan Mahmut Coşkun ise olayda yaşadıklarını anlattı. Coşkun, yapılan saldırı sonrasında İsrail askerlerinin yaralılara müdahale edilmesini istemediğini ifade ederek, “Ama ben sözlerini dinlemeyince plastik mermilerle vurdular. Çoğu can yeleğime, 2-3 tanesi vücuduma denk geldi. Yine engelleyemediler, arkadan gelen bir İsrail askeri dipçikle kafama vurdu. Ben yaralıya müdahale etmeye çalışırken İsrail askerleri yere yatırıp ellerimi bağladılar. Amacım yanıma aldığım tıbbi malzemeleri Filistin’e götürerek oradaki insanlara yardım etmekti” diye konuştu. 

 

İHA
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23