• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'e haddini bildiren Kuveyt Meclis Başkanı'na tebrik

Yeniakit Publisher
2017-10-20 02:47:00 - 2017-10-20 02:49:43
İsrail'e haddini bildiren Kuveyt Meclis Başkanı'na tebrik

İsmail Heniyye, yaptığı konuşmayla Siyonist işgal rejimi parlamentosu heyetini salondan çıkaran Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk El-Ğanim’i arayıp tebrik etti.

Kuveyt Meclis Başkanı Merzuk El-Ğanim'in Siyonist İsrail heyetini kovması dünyada büyük yankı uyandırırken İslam dünyasında da büyük takdir kazandı. El Ğanim'in tepkisi Müslümanlar tarafından sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra "2'nci one minute" olarak değerlendirilirken büyük destek buldu.

Hamas liderinin ofisinden yapılan açıklamada, Heniyye’nin telefon görüşmesinde El-Ğanim’e “Ümmetin Filistin halkına yönelik vicdanının sesi oldunuz. Bu konuda Filistin davasına destek verdiniz. Siyonistlerin yalanları ve zalim güçlerin de işgalciden yana tavır almaları sebebiyle yıllarca bu tür platformlarda konuşulmayan Filistin davasını böyle önemli bir yerde gündeme getirdiniz” ifadesini kullandı.

Hamas lideri Filistin halkıyla, Hamas’ın, Filistinli grupların, şehit ve esir yakınlarıyla mazlumların El-Ğanim’i ortaya koyduğu tavırdan dolayı takdir edip bu konuda müteşekkir olduklarını kaydetti.

Kendisine telefon açılmasından dolayı teşekkürlerini bildiren El-Ğanim, ortaya koyduğu tavrın şer’i ve milli bir görev olduğunu ifade etti.

Rusya’nın Petersburg şehrinde düzenlenen 137’inci Dünya Parlamentolar Birliği konferansında konuşan Kuveyt Meclisi Başkanı Merzuk El-Ğanim konferansa iştirak eden İsrail heyetini ağır ifadelerle eleştirdi.

Konferansta söz alan El-Ğanim İsrail heyeti başkanına hitaben “Parlamentoların tepkilerini gördükten sonra zerre kadar onurunuz varsa salonu terk edersiniz” dedi. Ses tonunu daha da ağırlaştıran El-Ğanim “ey işgalci, ey çocuk katilleri” ifadesini kullanarak İsrail’in yaptığının bir devlet terörü olduğunu ve bu rejime “Utanmıyorsan dilediğini yap” sözünün tam manasıyla uyduğunu söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esir milletvekillerinin durumuyla ilgili rapor ele alınırken, verilen tepkiler İsrail heyetini salonu terk etmeye zorladığı belirtildi.(Fiem)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23