• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail Kültür Bakanı: o çocuk vurulmalıydı

Yeniakit Publisher
2015-08-31 15:30:00 - 2015-08-31 16:04:42
İsrail Kültür Bakanı: o çocuk vurulmalıydı

Terör devleti İsrail'in Kültür Bakanı Miri Regev görüntüdeki İsrail askerinin filistinli kolu kırık çocuğu vurmamasını eleştirdi.

İsrail Kültür Bakanı Miri Regev, dünyanın tepki gösterdiği olay hakkında şaşırtan bir paylaşımda bulundu.
Filistin Batı Şeria'da, Nebi Salih bölgesinde Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını bir grup protesto etti.

İsrail askeri, gruptan Muhammed Tamimi'yi taşın arasına sıkıştırdı. Bir kolu alçıda olan çocuğun, önce kafasını taşa dayadı, sonra diğer kolunu kıvırdı, sürükledi ve onu gözaltına almaya çalıştı.

 AİLEYE ATEŞ EDİLMELİYDİ

Görüntüleri izleyen İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) eski sözcüsü olan Kültür Bakanı Miri Regev, adeta katliam çağrısı yaptı. Facebook adresinden yaptığı açıklamada aileye ateş açılması gerektiğini savunan Regev, askerlerin eli kolu bağlı gönderilmemesini istedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Regev, katliam çağrısı içeren mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bu sabah bir İsrail askerine yapılan saldırının görüntülerini izleyince şaşkına döndüm. Askerlerimizin göreve eli kolu bağlı şekilde gönderilmesi akıl almaz bir şey, bir rezalet! İsrail vatandaşlarına ve askerlerine zarar vermeye çalışan kim varsa bilmelidir ki, vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacaktır. Saldırıya uğrayan bir askerin anında karşılık verebileceği bir yasa çıkarılmalıdır. Savunma Bakanı'na bu aşağılanmaya bir son vermesi ve ateş açma konusundaki usülleri derhal değiştirmesi çağrısında bulunuyorum!"

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23