• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ispartakule'deki 5 projede ev alıp satılamıyor

Yeniakit Publisher
2015-10-09 09:00:00 - 2015-10-09 10:46:12
Ispartakule'deki 5 projede ev alıp satılamıyor

Banker Kastelli’nin oğlu ve Korkmaz Yiğit arasındaki dava nedeniyle Eylül 2015'te Ispartakule’deki arazilerine tedbir konulan şirketlerden dosyaları incelenip sorun olmayanlar alım satımlarına devam ederken, 1 aydır sorunun çözümü için bekleyenler mahkemenin yolunu tuttu.

Banker Kastelli nedeniyle ‘tedbir şoku’ yaşayan ve 59 parselde alım-satımın önüne engel koyulan Ispartakule’de karardan etkilenen firmalar tedbirin kaldırılması için harekete geçti.

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin tedbir koyduğu parseller üzerinde Yeni Hayat Evleri, O2 Residence, Innovia Ispartakule, Banu Evleri ve Koza Ispartakule Evleri bulunuyordu. Bu projelerden Banu Evleri’ni inşa eden Hasanoğlu İnşaat, mahkemeye tedbirin kaldırılması için başvurdu.

İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne 5 Ekim Pazartesi günü verilen dava dilekçesinde, Hasanoğlu İnşaat’ın bölgede uzun yıllardır konut ürettiği belirtilerek, “Müvekkil şirketin (Hasanoğlu İnşaat) davacılarla ve davalılarla hiçbir ilişkisi, irtibatı, ticareti, akrabalığı bulunmamaktadır. Müvekkil şirketin huzurdaki davada taraf sıfatı, dava dosyası ile uzaktan yakından bir ilgisi de bulunmamaktadır. Müvekkile ait taşınmaz kaydına sehven işlendiğini düşündüğümüz tedbir şerhinin kaldırılması hususunda Sayın Mahkemenize müracaat zorunluluğu hasıl olmuştur. Müvekkil şirket, dava ile ve dava konusu iddialarla hiçbir ilgisi olmadan iyi niyetle bedelini ödeyerek taşınmazı satın almış ve üzerinde konut inşa etmiştir. Tedbir kararı nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Yukarıda belirtilen yasa hükmü gereği de müvekkil şirket davadaki iddialar karşısında taraf olmamakla birlikte iyi niyetli üçüncü şahıs konumundadır” denildi ve tedbir şerhinin kaldırılmasına karar verilmesi talep edildi.

Ne olmuştu?

 

Banker Kastelli olarak tanınan ve 2008’de intihar eden Abidin Cevher Özden’in oğlu Süleyman Cemil Bahadır, işadamı Korkmaz Yiğit’ten babasının alacaklarına karşılık İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Bahadır, Korkmaz Yiğit’in Avcılar Tahtakale Mahallesi’nde yüzlerce dönüm arazisinin olduğunu, Yiğit’in söz konusu arazileri üçüncü kişiler aracılığı ile sattığını öne sürdü. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi de dava sonuçlanıncaya kadar satışı yapılan 59 parsel üzerine tedbir konulmasını istedi. Bu tedbir kararı, Ispartakule’de yer alan bazı konutlarda alım-satımın önünü kesti. Avcılar Tapu Dairesi kararda geçen parsellere tedbir koyup, alım-satım işlemlerinin başlaması için yeni dava kararını beklemeye başladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Kararın tüm Ispartakule’yi değil 59 parseli ilgilendirdiğini hatırlatalım. Karardan etkilenmeyen siteler arasında Bizimevler 1,2,3,4,5,6,7 ile, Avrupa Konutları 1,2,3 - 1stanbul, 21.Yüzyıl Konutları ( Patara- Efes - Olimpos), Stüdyo 24, Uni Konut yer alıyor.

emlakrehberi / 9 Ekim 2015

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23