• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İSPARK'ta İstanbulkart dönemi

Yeniakit Publisher
2017-02-19 11:34:00 -
İSPARK'ta İstanbulkart dönemi

İSPARK İstanbul Otopark İşletmeleri, ​sürücüleri otoparklara yönlendiren elektronik takip cihazları WMS, otopark cep uygulaması, boş-dolu oranını gösteren ekran gibi yeniliklere ödeme kolaylığı getiriyor. Sürücülerin artık İstanbul kart ve HGS ile de otoparklarda ödeme yapabileceği açıklandı.

İstanbul genelinde her gün yaklaşık 100 bin İstanbulluya hizmet veren İSPARK otoparklarda giriş çıkışları hızlandırmak ve sürücüleri nakit para derdinden kurtarmak amacıyla farklı ödeme seçeneklerini devreye alacağını açıkladı. İSPARK, İstanbulkart ve HGS ile ödeme imkanı sunacak projenin başlayacağı belirtildi.

İstanbulkart ile ödeme kolaylığı

İSPARK İstanbul kartın kullanılması için tüm altyapı çalışmaları tamamladı. Otoparklarda bulunan ödeme gişeleri ve bariyer sistemleri İstanbulkartla uyumlu hale getirildi. İlk etapta katlı otoparklarda ve bariyer sistemi bulunan noktalarda başlatılacak uygulama zamanla tüm otoparklarda yaygınlaştırılacak. Sürücüler park ücretlerini İstanbul kartı okutarak ödeyebilecekler.

Otoparka girişte okutulacak kart çıkarken tekrar okutulduğunda ödeme alınacak. Sürücü otoparka girmeden önce her hangi bir toplu taşıma aracını kullanmışsa günümüzde uygulandığı gibi ücretlerde aktarma sistemi devrede tutularak indirim yapılacak. Aynı şekilde otoparkı kullandıktan sonra da farklı bir ulaşım aracıyla yoluna deva edecekse yine aktarma sistemi devrede olarak indirimli olarak yoluna devam edebilecek.

Otopark ücretleri HGS ile de ödenebilecek

İSPARK otoparklarda HGS kullanımı içinde altyapı ve teknik çalışmalara başladı. Projenin alt yapı çalışmaları kısa zaman içinde tamamlanacak. İstanbulkart'ın ardından HGS ile ödeme de devreye alınacak. Sürücüler otoparkları kullandıkları süre kadar çıkışta ücretleri HGS'den düşülecek. İlk olarak katlı otoparklarda kullanılacak HGS yaygınlaştırılarak açık otoparklarda da devreye alınacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde ve desteğiyle birçok yeniliği vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik “Sürücülerin kısa zamanda araçlarını park etmelerini sağlamak amacıyla teknolojik sistemleri otoparklarımızda kullanıma alıyoruz. Farklı ödeme seçenekleri ile de hem sürücülerimize zaman kazandırmak hem de nakit ödeme zorunluluğunu ortadan kaldırmak istiyoruz "dedi.
(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23