• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İSMEK, dünyanın buluşma noktası

Yeniakit Publisher
2014-12-18 08:00:00 - 2014-12-18 07:58:18
İSMEK, dünyanın buluşma noktası

İSMEK, dünyanın dört bir yanından Türkiye’ye gelen 10 bini aşkın kişiye başta Türkçe ve İngilizce olmak üzere eğitim verdi. Sadece bu yıl 97 ülkeden bin 533 kişi İSMEK’li oldu. Suriye, Rusya Federasyonu, Azerbaycan başta olmak üzere 97 ülkeden gelen kursiyerler, dil ve mesleki eğitim programlarına katılarak kişisel becerilerini geliştirip meslek sahibi oldular.

İş, evlilik ve eğitim gibi sebeplerle İstanbul’da yerleşen yabancı uyruklu yüzlerce insan, farklı bir ülkede yaşıyor olmanın getirdiği en büyük soruna, dil sorununa İSMEK’te çözüm arıyor. Nepal, Peru, Madagaskar, Küba gibi ülkeler dahil dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelen ve kent yaşamına uyum sağlamak isteyen pek çok kişi İSMEK’e en çok Yabancılar için Türkçe, İngilizce Arapça ve resim eğitimi almak için başvuruyor. 2005 yılından bu yana ise İSMEK’ten toplam, 10 bin 312 yabancı eğitim aldı. Gelişen Türkiye’nin büyüyen şehri İstanbul da ekonomik, ticari ve kültürel ve daha pek çok açıdan bir cazibe merkezi haline dönüştü. Napolyo’nun, ‘Dünya tek ülke olsaydı başkent olurdu” dediği İstanbul, daha iyi ekonomik koşullara sahip olmak, üniversite eğitimi almak, yeni hayatlar kurmak için dünyanın pek çok ülkesinden gelen yabancılara da ev sahipliği yapıyor.

İSMEK’TE BULUŞTULAR

İSMEK, 2005 yılından bu yana 10 bin 312 yabancı uyruklu kursiyere  eğitim verdi. Bu yıl ise, Dünyanın 97 ülkesinden 1.553 kişi İSMEK’ten eğitim almaya başladı. Çeşitli nedenlerle İstanbul’da yaşayan ve eğitim için İSMEK’i tercih eden yabancılar arasında Madagaskar adasından gelen de var, Nepal’den, Peru’dan, Küba’dan da…

TÜRKÇE VE İNGİLİZCE İLK SIRADA

İş, evlilik ve eğitim gibi sebeplerle İstanbul’da yaşayan yabancı uyruklu kursiyerler, farklı bir ülkede yaşıyor olmanın getirdiği en büyük soruna, dil sorununa İSMEK’te çözüm arıyor. Yabancılar, kent yaşamına uyum noktasında İSMEK’te en çok “Yabancılar İçin Türkçe” branşı eğitimini almayı tercih ediyor.
En çok tercih edilen ikinci branş ise İngilizce. Diksiyon, resim, Arapça, bilgisayar kullanımı, web tasarımı, kadın giysileri kalıp hazırlama, gitar ve cilt bakım hizmetleri, yabancıların ağırlıkla tercih ettiği diğer branşların başında yer alıyor.

İSMEK’te eğitim alan yabancı uyruklu kursiyerler arasında ilk 20’de şu ülkeler yer alıyor: Suriye, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Ukrayna, İran, Türkmenistan, Moldova, Kazakistan, Özbekistan, Bulgaristan, Kırgızistan, Mısır, Irak, Güney Kore, Afganistan, Çin, Endonezya, Gürcistan, Suriye, ABD ve Filistin.

İSMEK’te eğitim alan yabancı uyruklu kursiyerlerin tercih ettikleri ilk 15 branş şöyle:

Yabancılar İçin Türkçe, İngilizce, Diksiyon, Fitness, Guaj Boya Resim, Kadın Giysileri Kalıp Hazırlama, Arapça, Bilgisayar Kullanımı, Gitar Eğitimi, Cilt Bakım Hizmetleri, Web Tasarımı, Kadın Giysileri Dikimi, Saça Geçici ve Kalıcı Şekil Verme ve Boyama Teknikleri, Takı, Almanca.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23