• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsmail Türüt'ten yıllar sonra gelen cemaat itirafı

Yeniakit Publisher
2016-07-27 09:47:00 -
İsmail Türüt'ten yıllar sonra gelen cemaat itirafı

İsmail Türüt, "Cemaate para bile verdim. Biz Allah rızası için vermiştik. Başka emellerde kullandılarsa haram zehir zıkkım olsun" dedi.

Karadenizli türkücü İsmail Türüt, 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından yaşananları kaleme aldı. Hain saldırıyla ilgili bir de şarkı yazan Türüt, 'Cemaate para bile verdim. Biz Allah rızası için vermiştik. Başka emellerde kullandılarsa haram, zehir zıkkım olsun' dedi.

'Benim de bir görevim var' diyerek sözlerine başlayan Türüt, 17 Ağustos depremi, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yazdığı şarkıların ardından 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili de şarkı yazdı.

"HERHALDE SAVAŞ ÇIKTI DEDİM"

"Televizyonu açtığımda köprüdeki tankları gördüm. İlk aklıma gelen herhalde savaş çıktı, köprülerimizde güvenlik önlemleri alınıyor' diye düşündüm. İhtilal falan hiç aklıma gelmedi. Zaten sözleri yazmaya de öyle başladım.Sonra gerçeği öğrenince kendi kendime; 'Senin de bir görevin var' dedim. Belki tüfeğimi, silahımı alıp sokağa çıkamam ama kalemimi alıp şunu bir destanlaştırayım istedim. Belki bir hafta, on gün üzerinde çalışıp şunu da yazsam dediğim var fakat bu destan bir iki saat içerisinde yazıldı. Ama bunun devamı da gelebilir çünkü öylesine doluyum. Biz ordumuzu çok seviyoruz. Ama hangi orduyu, hangi askeri, hangi komutanı? Vatandaşa silah doğrultmayanları. Vatandaşın silahını vatandaşa çeviremezsin. Bu komutanlar, bu askerler bizim değil. Ben şerefli ordumuzu bu işten tenzih ediyorum tabii ki."

"CEMAATE PARAYI ALLAH RIZASI İÇİN VERDİM"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Ben bu cemaate para bile verdim. Ama Allah rızası için verdim. Kurban için, okul için, yurt için istediler verdim. Biz Allah rızası için vermiştik. Bizden aldıkları bu paraları başka emellerde kullandılarsa haram olsun, zehir, zıkkım olsun. Benim gibi bir çok insanları dini kullanarak kendilerine alet ettiklerini düşünüyorum. Bu yüzden yazdıklarım az bile."

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23