• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsmail Beşikçi ve Osman Baydemir’e Ermeni nişanı

Yeniakit Publisher
2014-11-01 09:09:00 - 2014-11-01 08:23:24
İsmail Beşikçi ve Osman Baydemir’e Ermeni nişanı

Bölücü terör örgütünün fikir babalarından olan Türk Sosyolog-Yazar İsmail Beşikçi, sözde Ermeni soykırımına verdiği desteklerin semeresini aldı. Batı Ermenistan Kongresi’ne HDP’li Osman Baydemir ile birlikte katılan Beşikçi’ye, Gevorg Surenyants nişanı verildi. Beşikçi, burada yaptığı konuşmada Türkleri ve Kürtleri Ermenilere soykırım yapmakla suçladı. Belediye başkanlığı döneminde Ermenilere verdiği destekten dolayı Baydemir’e de nişan verildi. Baydemir, Ermenilere topraklarının geri verilmesi talebinde bulundu.

Terör örgütü PKK’ya hayranlığıyla bilinen Türk Sosyolog-Yazar İsmail Beşikçi’ye sözde Ermeni soykırımına verdiği destekten dolayı nişan verildi. Batı Ermenistan Kongresi’ne HDP’li Osman Baydemir ile birlikte katılan Beşikçi, burada yaptığı konuşmada Türkler ve Kürtleri Ermenilere soykırım yapmakla suçladı. Baydemir ise Ermenilere topraklarının geri verilmesi talebinde bulundu. KCK/PKK/HDP çevrelerinde fikirlerine değer verilmesiyle bilinen İsmail Beşikçi, ayrılıkçı faaliyetlerinin meyvesini aldı! Beşikçi, önceki gün Batı Ermenistan Kongresi’nin davetlisi olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir’le Ermenistan’a gitti. Ziyaret sırasında Batı Ermenileri Kongresi ve Erivan Devlet Üniversitesi Beşikçi’ye sözde Ermeni soykırımına verdiği desteklerden ve bu alanda yaptığı çalışmalardan dolayı Gevorg Surenyants nişanı verdi. Ziyaret programı çerçevesinde Erivan Üniversitesi’nin organize ettiği ve öğretim üyeleri ile öğrencilerin katıldığı toplantıda Beşikçi ve Baydemir birer konuşma yaptı.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI BOSNA KATLİAMIYLA BİR TUTTU

Beşikçi konuşmasında, yine Türkiye’nin soykırım yaptığı iftirasını dile getirdi. Ermeni sorunuyla Kürt sorununun eşdeğer olduğunu ileri süren Beşikçi, Kürdistan ve  Ermeni sorunu arasında ayrılmaz bir bağ olduğunu söyledi. Beşikçi, Ermenilere yönelik sadece soykırım değil başka zulümlerinde yapıldığını ve bu durumların araştırılmasını istedi. Ermeni diplomatlara yönelik etkili bir konuşma yapmaya çalışan Beşikçi, soykırıma uğrayan halkların genelde devletsiz halklar olduğunu belirterek, Ermenistan’da yeni kurulan Soykırım Enstitüsü’nün, 1929 ortadan kaldırılan Kızıl Kürdistan’ı ile 1992 Azeri-Ermeni Savaşı’nda Kürtlerin uğradıkları haksızlıkları da incelemesi gerektiğini belirtti. Ermenistan’ın Türkiye’den toprak talep etmesi konusunda da Ermenilere destek veren Beşikçi, taşınmaz malların geri verilmesini istedi. Türkiye’yi işgalci bir devlet olarak gösteren Beşikçi, “Ermeni soykırımında Ermenilerin taşınmaz mallarını ele geçirmek için Türk devletiyle işbirliği yapan Kürt işbirlikçiler vardı. Ermeni, Yahudi soykırımlarının yanında Ruanda, Bosna ve Kürdistan’daki soykırımları arasındaki benzerlikler bulunuyor” dedi.

ERMENİ SEVİCİ BAYDEMİR

Osman Baydemir ise, Ermenilerin 1915 yılı öncesi topraklarına geri dönmesini isteyerek Türkiye’yi eleştirdi.

Dünyanın neresinde olursa olsun, soykırıma uğramış Ermenilerin torunlarının gelip kendi topraklarına yerleşme halklarının olduğunu ve kardeş haklarla birlikte yaşayabileceklerini söyleyen Baydemir, belediye başkanlığı döneminde Ermenilere yönelik yaptığı çalışmaları anlattı. Baydemir, Ortadoğu’nun en büyük Ermeni kilisesi olan Diyarbakır’daki Surp Giragos Kilisesi’nin onarılması ve ibadete açılmasını kendisinin gerçekleştirdiğini övünç duyarak anlattı. Erivan Üniversitesi, Baydemir’e de Ermeni sorunu ve varlıklarının korunması üzerine belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalardan dolayı nişan taktı. İsmail Beşikçi ve Osman Baydemir konferans sonunda Ermeni Soykırım Anıtı’nı da ziyaret ederek, 1915 Ermeni Soykırımında hayatlarını kaybedenler anısına bir çelenk bıraktılar. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23