• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslamofobi seçimler kazandırmaya başladı

Yeniakit Publisher
2016-04-28 07:03:00 - 2016-04-28 07:02:15
İslamofobi seçimler kazandırmaya başladı

Son günlerde seçim haberleri aldıklarını belirten Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Üzülerek belirteyim, İslamofobi seçimler kazandırmaya başladı. Bu çok vahim bir durum. Burada Müslümanlara büyük görevler düşüyor. Müslümanların bu kini, öfkeyi ve yanlış nefreti silmek için bir çaba içerisinde olması gerektiğini” söyledi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslamofobik nefretten uzak durulması gerektiğini belirterek, “Son günlerde seçim haberlerini alıyoruz. Üzülerek belirteyim, İslamofobi seçimler kazandırmaya başladı. Bu çok vahim bir durum.” dedi.

Görmez, İslamiyet’in Hırvatistan’da din olarak resmen kabulün 100. yılı etkinliklerine katılmak üzere geldiği Zagreb’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Farklı dinlere mensup insanların bir arada sorunsuz bir şekilde yaşadığı Hırvatistan’ın Avrupa’ya da bir örnek olabileceği yorumlarını değerlendiren Görmez, Osmanlı döneminde bu coğrafyada beş asır boyunca insanların beraber yaşadığını hatırlattı. Zagreb’de önceki gün düzenlenen Avrupa İslam Cemiyetleri Buluşması’nı da Osmanlı tecrübesine borçlu olduklarını ifade eden Görmez, “Dolayısıyla dört asır önce bu topraklarda Müslümanların, Hristiyanların ve çeşitli mezheplerin barış içerisinde, birlikte yaşaması mümkün de bugün çağdaş Avrupa’da niye mümkün olmasın? Sadece bunu güncellememiz lazım.” şeklinde konuştu.

“MÜSLÜMANLARA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “İslamofobik nefretten uzak durmamız lazım. Son günlerde seçim haberlerini alıyoruz. Üzülerek belirteyim, İslamofobi seçimler kazandırmaya başladı. Bu çok vahim bir durum. Bu, siyasetin gündemindeki fobinin, nefretin veya düşmanlığın topluma da sirayet ettiğini gösteriyor.” ifadesini kullandı. Görmez, burada Müslümanlara büyük görevler düştüğünü ifade ederek, “Öncelikle Müslümanların, komşularının kalbine başka yollarla giren bu kini, öfkeyi ve yanlış nefreti silmek için bir çaba içerisinde olması gerektiğini” vurguladı.

“BUNU KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aynı zamanda özellikle devlet adamlarının ve siyasilerin çok daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yani biz Müslümanlar, Avrupa’da yaşayan Müslümanlar, artık İslamofobiden bahsedemiyoruz, İslam düşmanlığına dönüştü. Bu düşmanlık ayrımcılığa dönüştü. Bu ayrımcılığın, tıpkı antisemitizm gibi yasaklanması gerektiğini beklerken bilakis bu, seçimler kazandıran bir ideolojiye dönüştü. Bunu kabul etmek mümkün değil.” İslamofobi üzerinden oy arayan siyasetçilerin Avrupa’nın kendi değerleriyle de çeliştiğini belirten Görmez, “İnsani değerler, ötekine saygı, bunlar artık bütün insanlığın evrensel değerleridir. Bu evrensel değerlerden şaşılmaması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23