• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslam'ı seçip Müslüman olunca işten atıldı

Yeniakit Publisher
2015-08-02 12:04:00 -
İslam'ı seçip Müslüman olunca işten atıldı

Hayat tarzları İslami hayat tarzına çok benzeyen Hispanikler, çoğunlukla İslamiyeti araştırdıkları gibi şehadet getiriyorlar. Hidayete erenlerden Nadia Mussedi ise tercihi nedeniyle işinden oldu.

Güney Amerika'da yaşayan Hispanik Müslümanların nüfusu artmaya devam ediyor. İspanyol asıllı Hispanikler Katolik Hristiyan olarak yetiştiriliyorlar ancak kendilerine has kültürel bazı özellikleri bulunuyor.Bu özellikleriyle Müslümanlara benzerlik gösteren Hispanikler bir bir İslamı seçiyor. Sayıları 50 bine yaklaşan Hispanik Müslümanlara her gün yenileri katılıyor.

Nadia Mussedi isimli kadın da benzer bir hikayeye sahip. Mussedi, Müslüman olma sürecini ve sonrasında yaşadıklarını Amerikan CCTV kanalına anlattı. 

Güney Amerika'da birçok insanın İslamiyeti seçtiğini söyleyen Mussedi, Hispanik Müslümanlanrın sayısının büyük bir hızla arttığını ifade ediyor. Kendisinin de İslamiyeti duyduktan sonra araştırma ihtiyacı hissettiğini ve araştırdıktan sonra Müslüman olmaya karar verdiğini söyleyen Mussedi daha sonra yaşadığı zorlukları da dile getiriyor.

İŞİNDEN OLDU

İslama karşı önyargılı olan çevrelerce dışlandığını kaydeden Mussedi bazı arkadaşlarının Müslüman olduktan sonra kendisiyle görüşmeyi kestiğini, işyerindeki patronunun da İslam karşıtı biri olduğunu ve bu yüzden işini kaybettiğini söylüyor. Ancak buna rağmen Müslüman olduğu için huzurlu olduğunu belirten Mussedi yaşadığı bölgede Müslümanların kurduğu ibadethanede vakit geçiriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hispanik Müslümanların olduğu bölgede kurulan İslam Merkezi'nde Hispanik Müslümanlar birlikte ibadet ediyorlar. Bununla birlikte İslamiyetle ilgili sohbetler ve dersler de verilen merkezin misafiri eksik olmuyor.

Dünya Bülteni 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23