• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Musul'a 2 milyar dolar yardım

Yeniakit Publisher
2016-10-29 14:12:00 -
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Musul'a 2 milyar dolar yardım

İslam İşbirliği Teşkilatı, DEAŞ'tan alınan bölgelerde istikrarın yeniden sağlanması için Musul'a 2 milyar yardım yapacağını duyurdu. Irak'ta yaşanan çatışmalar nedeniyle 1 milyon insanın göç etmesi bekleniyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT), Irak'a, DEAŞ'tan alınan bölgelerde yeniden istikrarın sağlanması ve göçmenler için 2 milyar doları aşkın yardımda bulunacağı bildirildi.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi'nin İİT'nin Bağdat Ofisi Müdürü Salih el Şairi ile bir araya geldiği ve ülkede yaşanan son gelişmeleri ele aldığı ifade edildi.

Açıklamada, Şairi'nin, İİT'nin göçmenlere insani yardım temini ve kurtarılmış bölgelerde yeniden istikrarın sağlanması için 2 milyar, acil insani ihtiyaçların karşılanması amacıyla 1.5 milyon ve yine bu alandaki gereksinimlerin giderilmesi için kredi olarak 500 milyon dolar tahsis ettiğini söylediği belirtildi.

Irak meclisindeki Göç ve Göçmenler Komisyonu Başkanı Raad ed-Dehleki ise yaptığı açıklamada, hükümete bağlı kurumlar ile insani yardım kuruluşlarının göçmenler için ellerinden geleni ortaya koyduğunu ancak Irak'ın ekonomik kriz nedeniyle ihtiyaçların tamamını karşılamasının mümkün olmadığını dile getirdi.
Dehleki, ülkesinin bu konuda uluslararası toplumdan gelecek yardımlara muhtaç olduğunu sözlerine ekledi.





x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23