• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İslam dünyasından İsrail'e boykot!

Yeniakit Publisher
2018-05-22 01:32:00 -
İslam dünyasından İsrail'e boykot!

Erdoğan, 'Türkiye olarak İsrail ile olan münasebetlerimizi, özellikle ekonomik, ticari ilişkilerimizi masaya yatıracağız.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraybosna dönüşünde gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, 'İslam İşbirliği Teşkilatı olarak, bunların ürünlerine yönelik bir boykot uygulanması konusunda tavsiye kararı aldık.' açıklamasında bulundu.

İSRAİL'E BOYKOT BAŞLIYOR

Erdoğan, İİT'ye üye ülkelerin zirvede alınan karar gereği boykot uygulamasına gireceğini söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvesinde İsrail'e yaptırım uygulanması konusunda alınan karara ilişkin konuşan Erdoğan, “Bu hususta İslam İşbirliği Teşkilatı olarak, bunların ürünlerine yönelik bir boykot uygulanması konusunda tavsiye kararı aldık. Temenni ederim ki İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler alınan tavsiye kararı doğrultusunda boykot uygulamasına girerler; neticede oralardan artık herhangi bir ürün alınması da söz konusu olmaz” dedi.

TÜRKİYE DE ADIM ATACAK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“Tabii ki biz de aynı şekilde bu durumu gözden geçireceğiz” diyen Erdoğan, “Türkiye olarak orayla olan münasebetlerimizi, özellikle ekonomik, ticari ilişkilerimizi masaya yatıracağız. Önümüzde malum seçim var, seçimin ardından bizler de bu istikamette adımlarımızı atacağız” açıklamasında bulundu. Erdoğan Kudüs'e barış gücü gönderilmesinin caydırıcı olacağını da sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23