• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşitme engelli öğrencilere umre ödüllü yarışma

Yeniakit Publisher
2017-05-30 10:50:00 -
İşitme engelli öğrencilere umre ödüllü yarışma

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye genelinde “İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” düzenliyor.

Tüm engelli gruplarına yönelik manevi destek, dini danışmanlık ve dini rehberlik gibi birçok hizmet yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ilk olarak işitme engellilerin motivasyonlarını arttırmak için düzenlediği yarışmaya, Kur’an Kurslarının, Yaz Kuran Kurslarının ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların öğrencileri veya mezunları katılabilecek.

Yarışmaya başvurular, 11 Ağustos’a kadar il müftülüklerine yapılabilecek. Yarışma son başvuru tarihinden sonra iki hafta içinde gerçekleştirilecek. Yarışmanın duyuruları, ilgili kişilere ulaşılabilecek kurslar, okullar, rehabilitasyon merkezleri, ilgili sivil toplum kuruluşları gibi yerlerde yapılacak.

Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler alanında yapılacak yarışmanın kaynakları; Kur’an-ı Kerîm, Seyfettin Yazıcı’nın Temel Dini Bilgiler kitabı ve işaret dili ile çekilmiş Diyanet TV sessiz videolarından oluşacak.

İl Müftülüğünün oluşturacağı yarışma komisyonu, engelli koordinatörü, Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili kurumlardan alınacak temsilcilerden oluşacak. Komisyonda işaret dili bilen en az bir uzman bulunacak.

Her ilde ilk ona giren engellilere de çeşitli ödüllerin verileceği yarışmada, umre için illere nüfus oranlarına göre belli sayıda kontenjan tanındı. Kontenjan toplamında 100 işitme engelli umreye gitmiş olacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İllerde “Engelli Koordinatörleri” belirleyerek hizmetlerin daha sistemli hale getirilmesini sağlayan Diyanet, Engelli gruplarını kendi içinde engelli çeşidine göre sınıflandırarak bundan sonraki yıllarda engelliler için umre organizasyonları yapmaya devam edecek. Umreye gidecek engelliler ise yarışma ile belirlenecek.

Engelli grupların sosyal hayatın içerisinde sürekli ve aktif olmaları için her ilde sohbet programları, geziler gibi çeşitli faaliyetler yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 yılında da başarılı 100 engelli öğrenciye umreye götürmüştü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23