• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Işıklak: Adamın yüzüne tükürürler

Yeniakit Publisher
2015-05-22 16:55:00 - 2015-05-22 17:08:06
Işıklak: Adamın yüzüne tükürürler

Uğur Işılak, 'Hiç kimse Türkiye'nin karşısına geçipte insan halklarından bahsetmeye kalkmasın adamın yüzüne tükürürler' dedi.

AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı ünlü sanatçı Uğur Işılak, “Hiç kimse Türkiye'nin karşısına geçipte insan halklarından bahsetmeye kalkmasın adamın yüzüne tükürürler” dedi.

Reyhanlı Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Türkiye-Suriye Dostluk Festivali'nde Uğur Işılak, Tayfur Sökmen Stadyumu'nda konser verdi. Konsere Türk ve Suriyeli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Işılak'ın türküleriyle keyifli dakikalar yaşayan vatandaşlar zaman zaman türkülere de eşlik etti.

Ünlü sanatçı Uğur Işılak, “Burada belediye başkanımızın katkılarıyla gerçekleşmiş olan Türkiye ve Suriye Dostluk Festivali münasabetiyle bir aradayız. Başkanımızı özellikle bu duyarlılığından ve bu etkinliğinde dolayı kutluyorum” dedi.

''ONLAR BİR ŞEYİ ANLAMAMIŞ HALA''

Kerkük'ten Musul'a, Urumçi'ye, Taşkent'ten, Almaata'ya, Halep'e, Şam'a kadar can kurban bu topraklara diyen Uğur Işılak , “Şimdi biz milyonlarca Suriyeli kardeşimize kucağımızı açtık Türkiye olarak. Birileri buna karşı çıktı. Ana muhalefet dediğimiz bir parti maalesef Suriyeli kardeşlerimize tavırlı çıkışları oldu. Ben bu manzarayı izleyince inanın çok üzüldüm. Çünkü Türkiye bir ırkın yanında değildir. Onlar bir şeyi anlamamış hala. Türkiye ırkçılık yapan bir ülke değildir ve ırkları diğer ırklardan üstün tutan bir ülke değildir. Peki Türkiye ne yaptı Türkiye sadece mazlumları üstün tuttuğu için, mağdurları üstün tuttuğu için, onlara öncelik tanıdığı için, kapılarını açtı. İşte Türkiye'nin farkı bu” diye konuştu.

''HALA TÜRKLERİ GÖNDERMENİN YOLLARINI ARIYORLAR''

Işılak, “Biz Avrupa'ya işçi gönderdik. Toplam gönderdiğimiz işçi sayısı vakti zamanında 1 milyonun aşağısındaydı. Şuan yaklaşık 3 milyon kadar Avrupa'da Türk nüfusu var. Fakat buradan gidenlerin sayısı 1 milyonun altıydı. Belki 500 bin belki 600 bin en fazla. Ve bu 500 binlik nüfusu yabancıyı, Almanya , Avusturya, Belçika, Hollanda hazmedemedi. Yabancı düşmanlığı halt safhadaydı kaç tane ev kundakladılar kaç tane Türk'ün orada canı gitti. Hepimiz buna şahit olduk. 50 yıl oldu Türkler oralara gideli 50 yıldan beri hala yabancı düşmanlığı var. Hala bir şekilde Türkleri göndermenin yollarını arıyorlar” ifadesini kullandı.

Işılak konuşmasının devamında şunları söyledi, “O insan hakları diyen o mağdurların sözde yanında olan o mazlumların yanında olan sözde Avrupa'nın tutumu bu iken biz 3-4 yılın içinde milyonun üstünde mazluma mağdura kucak açtık hamdolsun işte farkımız bu. Türkiye'ye hiç kimse insanlık dersi vermeye kalkmasın. Hiç kimse Türkiye'nin karşısına geçipte insan halklarından bahsetmeye kalkmasın adamın yüzüne tükürürler. Onun için bu millet Bin yıl bu ırklarla bu etnik gruplarla bir arada yaşamayı bildi ve yaşayacak. Biz koskoca bir imparatorluğun varisleriyiz. Biz öyle kırık dökük kabile devletinden gelmiyoruz. Biz Osmanlının torunlarıyız. Biz bize yakışanı yaparız. Onlarda kendilerine yakışanı yapıyor” şeklinde konuştu.

Havai fişek gösterileriyle başlayan konserde Suriyeli sanatçılarda sahne aldı. Dombıra şarkısı ile Reyhanlı'lı ve Suriyeli vatandaşları coşturan Uğur Işılak'a konser sonunda AK Partili Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından plaket takdim edildi. Işılak, hayranlarının sevgi gösterileri arasından konser alanından güçlükle ayrılabildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23