• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'IŞİD tam boğazımı kesiyordu ki...'

Yeniakit Publisher
2015-07-03 10:13:00 -
'IŞİD tam boğazımı kesiyordu ki...'

IŞİD zulmünden kaçarak canlarını kurtaran Suriyeliler dehşet dolu dakikaları anlattı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Dört aile, kabus dolu anlar ve buna rağmen topraklarına olan özlemleri. Gaziantep'in Suriye sınırında bulunan Cerablus kentinde gün içerisinde aralıklarla duyulan silah seslerini bölgeden kaçarak canlarını kurtaran ailelerin yaşadıkları dehşet dolu dakikalar adeta örter nitelikte. İŞİD'in hakimiyeti altında bulunan bölgede kısa süre içerisinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine gelerek sığınan ve burada hayatlarını idame ettirmeye çalışan aileler karşılaştıkları ürkütücü manzaralara rağmen yine de topraklarına olan özlemlerini dile getirdiler. Tek göz odalı beton zemin üzerine serdikleri kağıtları eski kilimlerle örterek yaşam alanı oluşturmaya çalışan dört aile zulmün ve özlemin sesi oldu, adeta IŞİD'e ateş püskürdü.

45 YAKININI KAYBETTİ

Adı Muhammet El Hasan. Cerablus'ta tam 5 ay boyunca muhalif gruplarla bir araya gelerek IŞİD'e karşı savaştıklarını anlatan genç adam, kanlı mücadelede tam 45 yakınını kaybettiğini söyleyerek; “IŞİD geri çekilirse topraklarımıza geri döneceğiz. IŞİD orada oturuyor biz burada da perişan oluyoruz. 5 ay boyunca IŞİD ile savaştım. Savaşta 45 kişiye yakın akrabalarımı kaybettim” dedi.

“IŞİD TAM BOĞAZINI KESİYORDU Kİ..”

Ahmet El Hasan Cerablus'ta kardeşinin IŞİD örgüt üyelerince öldürülmek istendiğini dehşet dolu sözlerle şöyle anlattı:

“Ben kendim de IŞİD'le savaştım orada muhalif gruplar arasında. Yaklaşık 5 ay savaştım ve ayağımdan vuruldum. Tam dört kez ameliyat geçirdim. Benim amcamın oğlu IŞİD'in elinden son anda kurtuldu. Tam onun boğazını kesecekleri anda biranda bırakmışlar. Amcamın oğlu Ali de baygın taklidi yaparak daha sonra 1 saat süre ile yürüyerek sınırı geçerek yanımıza geldi.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23