• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

IŞİD o ülkeye emir atadı

Yeniakit Publisher
2015-01-29 10:09:00 -
IŞİD o ülkeye emir atadı

İngiliz Times gazetesi, IŞİD'ın Lübnan'a yeni saldırıları yönetecek bir ''emir'' atadığını öne sürdü.

Gazetede yer alan bir haberde, "IŞİD'ın kaçak bir Selefi şeyhi, yeni saldırılar için ilk Lübnan emiri olarak atadığı” belirtildi.

Haberde, ''IŞİD, Şeyh Ahmet Esir'in örgütün Lübnan emiri olarak atadı. IŞİD'ın Suriye-Lübnan sınırında, Lübnan topraklarına yaptığı baskından birkaç gün sonra gerçekleşti. Saldırıda sekiz Lübnan askeri hayatını kaybetmişti" denildi.

Gazete, son Lübnan saldırısının, Ağustos'ta yapılan ve 20 Lübnan askeri ve polisinin kaçırıldığı baskından bu yana en ciddi saldırı olduğuna dikkat çekti.

Örgütün asker ve polis kaçırma baskınından bu yana Suriye'deki Kalamun Dağları'nda güçlendiği, ılımlı İslamcı örgütlerden çok sayıda katılan olduğu ifade edildi.

Lübnan Güvenlik Merkezi Başkanı Abbas İbrahim ise, bu ay yaklaşık 700 militanın kendi örgütlerinden ayrılarak IŞİD'a katıldığını iddia etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İbrahim, ''IŞİD'ın Lübnan sınırındaki köyleri ele geçirerek, Suriye'deki pozisyonunu güçlendirmeye çalıştığını ve Esad'a destek veren Hizbullah'ı alt etmeyi planladığını” söyledi.

Iraklı kaynaklar da, örgütün Diyala'daki mevzilerine düzenlenen operasyonlar sonrasında, IŞİD'ın Lübnan, Ürdün ve Suriye'de ilerleme planlarına dair belgelere ulaştıklarını kaydetti.

Belgelere göre IŞİD, bu ülkelere sınır ötesi saldırılar düzenlemeyerek uluslararası koalisyonun Irak ve Suriye'deki ilgisini dağıtmayı hedeflliyor.

Örgüt, Suudi Arabistan sınırında üç güvenlik görevlisinin öldüğü intihar saldırısını üstlenmişti.

Lübnan İçişleri Bakanı Nohad Maçnuk ise, Tripoli kentindeki iki bombalı saldırıdan IŞİD'ın sorumlu olduğunu söylemişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23