• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşgüzar Yüzbaşı Allah lafzını yasakladı

Yeniakit Publisher
2017-11-21 11:59:00 -
İşgüzar Yüzbaşı Allah lafzını yasakladı

Manisa’da vatani görevini yapan Mehmetçiğe yemek duası şoku.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nda okunan yemek duasındaki “Allah” lafzının “Tanrı” olarak değiştirildiği belirlendi. Yüzbaşı Ergin Kupan’ın kararıyla uygulanan yeni yemek duasını değiştirilmiş haliyle okumayan askerlere Tanrı ifadesiyle okuma uyarısının yapıldığı, bu nedenle duanın defalarca tekrarlandığı bildirildi.

MEHMETÇİK ŞAŞKIN

Sabit bir genelgeyle tanzim altına alınmamış olan askeri birliklerdeki yemek duası uygulaması bu kez Manisa’da rahatsızlığa neden oldu. İddialara göre; Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nda uzun süredir “Allah’ımıza hamdolsun” ifadeleriyle okunan yemek duası değişikliğe uğradı. Duadaki “Allah” lafzının yerine “Tanrı” ifadesi getirildi. 17 Kasım Cuma günü uygulamaya konulan yemek duasındaki değişiklik, vatani görevlerini İslâmî hassasiyetlerinden taviz vermeden icra eden askerleri şaşkına çevirdi.

‘TANRI’ DENİLENE KADAR TEKRAR

“Tanrımıza hamdolsun” ifadesiyle okunan yemek duasına birçok askerin eşlik etmediği öğrenildi. Tanrı ifadesinin yerine, duayı daha önce olduğu gibi Allah lafzıyla okuyan Mehmetçiklere “Tanrı diye okuyacaksınız” tehdidi yapıldı. Yemek duası, tüm askerler Allah demeyene kadar tekrarlatıldı. Yemek duası, bu nedenle tam 3 kez tekrarlanarak okutuldu. İtiraz eden askerlere ise “Burada Yahudi, Hıristiyan veya dinsiz olabilir. Allah değil Tanrı diyeceksiniz” denilerek, talimatın Manisa İl Jandarma Komutanlığı Hiz. ve Mhf. Bl. Komutanı Yüzbaşı Ergin Kupan tarafından verildiği söylendi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CEVAP YOK

Konuyla ilgili görüşmek için aradığımız Manisa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri sorularımızı cevapsız bıraktı. Yüzbaşı Ergin Kupan’ın ise izin günü olduğu öne sürülerek tarafımızla görüştürülmedi.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23