• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşgal değil ihya ediyoruz

Yeniakit Publisher
2017-05-25 06:27:00 -
İşgal değil ihya ediyoruz

Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde terörden temizlediği bölgede inşa çalışması devam ediyor. STK temsilcileri, bizi işgalciymiş gibi gösterenlerin bölgenin etnik yapısını değiştirmeye çalıştığını söylediler.

U. BAHRİ DAVARCI / İSTANBUL - Fırat Kalkanı operasyonlarının başlamasıyla içerde ve dışarda Türkiye’yi işgalciymiş gibi göstermeye çalışan çevrelere inat, özgürleştirdiğimiz ve terörden arındırdığımız alanlarda hayat yeniden normale dönüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin YPG/PKK’lı ve DEAŞ’lı teröristlerden temizlediği Azez-Cerablus-El Bab hattında güvenlik yeniden sağlanarak bölgeye sağlık, altyapı, eğitim ve emniyet hizmeti götürülüyor. Arap ve Türkmenlerden oluşan bölge halkı Osmanlı dönemindeki bahar havasını yaşıyor. Akit’e konuşan STK temsilcileri Türkiye’nin terör örgütlerinden temizlediği bölgede şu an ihya ve inşa faaliyetleri yürüttüğünü belirterek, Türkiye’yi işgalciymiş gibi göstermeye çalışanların bölgenin etnik yapısını değiştirmekten başka bir amacının olmadığını ifade ettiler.

MAZLUMLAR İÇİN SEFERBERLİK

İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Türkiye’nin Suriye topraklarında Batılı güçler gibi işgal değil inşa faaliyetleri yürüttüğünü belirterek, şunları dile getirdi: “2011 yılında Suriyeli sığınmacılar ölümden kaçarak Türkiye’ye sığındığından beri, Türkiye bu mazlumlar için tanpon ve güvenlikli bölge oluşturulmasını savundu. Türkiye’nin her dönemde mazlumlar için bir seferberliği vardı. Bu bağlamda Fırat Kalkanı Harekatına mecbur kaldık. YPG/ PKK ve DEAŞ bu bölgelerde Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmeye başlamıştı. Başarılı operasyonlardan sonra insanlar evlerine dönmeye başladı. Cerablus’ta bugün okullar, hastaneler tamir ediliyor, yenileri yapılıyor. 2-3 bin kişinin yaşadığı Cerablus’ta şu an 200 bin kişi yaşıyor. Bölgedeki koalisyon güçleri ise demografik yapıyı değiştirmeye çalışmaktan başka bir şey yapmadılar. Türkmenler, Kürtler ve Arapların iç içe yaşadığı bölgelerde YPG/ PKK kullanılarak etnik yapı değiştirilmeye çalışıldı. Türkiye ise mevcut etnik yapıyı koruyarak güvenliği sağladı.” 

MİRASIMIZA SAHİP ÇIKTIK

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer de operasyonların ardından oluşturulan güvenli bölgenin insanlara umut olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Buralar zaten çeşitli anlaşmalarla Türkiye’nin garantörlüğünde bulunan bölgeler. Ankara Antlaşması’na göre oradaki insanların can güvenliğinden Türkiye sorumludur. Türkiye’nin bu bölgelerde bulunması bir inşa ve ihya anlamına gelir. Bir Halep’le Gaziantep’i birbirinden ayırmaya imkan yoktur. Biz de dernek olarak temizlenen bölgeye insani yardımlarımızı kolayca ulaştırıyoruz. Türkiye Suriye’de asli mirasına sahip çıkarak bölgeyi ihya etmiştir.” 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23