• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşbirlikçi hainler aranıyor

Yeniakit Publisher
2014-08-22 08:00:00 - 2014-08-22 07:53:31
İşbirlikçi hainler aranıyor

Almanya istihbarat birimlerinin Türkiye’de dinleme faaliyetlerinde bulunduğunun ortaya çıkarken uzmanlar, yerli işbirlikçiler olmadan bu dinlemelerin yapılamayacağını belirtiyor. Şimdi, Almanya’nın hangi çevrelerle bu faaliyetleri yürüttüğü sorusunun cevabı aranıyor.

Almanya istihbarat birimlerinin Türkiye’de dinleme faaliyetlerinde bulunduğunun ortaya çıkması yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bir ülkede kapsamlı bir dinleme faaliyeti gerçekleştirebilmek için öncelikle o ülkede ciddi bir istihbarat ağına sahip olmak gerektiğini belirten uzmanlar, dinlenecek hedeflerin listelerinin oluşturulmasında da yerli işbirlikçilerin kullanılmış olması gerektiğine vurgu yapıyorlar. Şimdi Almanya’nın Türkiye’de hangi çevrelerle bu faaliyetleri yürüttüğü sorusunun cevabı aranıyor.

DR. DENİZ ŞAR: “DİNLEMELERİN TEPE NOKTASI NATO”

Bu noktada uzmanların görüşleri dikkatleri yeniden Alman vakıflarının üzerine çevirdi. Konuyu değerlendiren Kültürel Genetik Araştırmaları Düşünce ve Teşhis Platformu Onursal Başkanı Dr. Deniz Şar, Türkiye’nin öncelikle bağlı bulunduğu NATO üyeliğini sorgulaması gerektiğini vurgulayarak, “Almanya, NATO ve tepesindeki Amerika başta olmak üzere Türkiye’nin BATI tarafından dinlenmesi ve takip edilmesi bir sır değildir. NATO’nun ve BATI’nın istihbarat toplama merkezi Almanya’dır. Öncelikle üye olunan NATO’ya iyi bakmak lazım… Seni kullanabilmek için aldı ve kullanabilmek için de seni iyi tanıması, kaşını gözünü iyi bilmesi gerekiyor. Tabi bu arada Alman vakıfları aracılığıyla irtibat kurulan içerideki hainleri de kullanıyorlar” dedi.

“MOSSAD’IN TÜRKİYE’DEN YEDİĞİ DARBELERE BİR REAKSİYONU OLABİLİR”

Türkiye’nin dinlendiğinin Türkiye karşıtlığıyla bilinen Der Spigel aracılığıyla duyurulmasının, bir imaj operasyonu olabileceğinin de altını çizen Dr. Şar, “Türkiye, yakın zamanda MOSSAD’a büyük darbeler vurdu ve vuruyor. Bunun akabinde İsrail’in bir tepkisi olabilir. Türkiye’nin itibarıyla oynayarak intikam almak istiyor olabilirler. ‘Sen bana bir şey yaptın, bende sana bunu yapıyorum’ karşılığı olabilir” şeklinde devam etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ORAKOĞLU: “DER SPİGEL MANİPÜLASYON PEŞİNDE”

Emniyet İstihbarat Dairesi eski başkanvekili Bülent Orakoğlu da, dinleme iddiasının başlı başına bir manipülasyon olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: 

“NİHAİ HEDEF ÇÖZÜM SÜRECİ VE TÜRKİYE’Yİ ORTADOĞU’YA SOKMAMAK”

“Gezi’den başlayarak, Türkiye’ye adeta savaş açan, başbakanı ve hükümet partisini ağır şekilde suçlayan bir dergiden bahsediyoruz; Der Spigel… Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bile 16 sayfalık ek çıkararak başbakan aleyhinde kampanya yürüttü. Konunun böyle bir dergi eliyle gündeme getirilmesi başlı başına bir manipülasyon. Almanya ile Amerika arasında çift taraflı çalıştığı öne sürülen bir ajan aracılığıyla bu bilgiye ulaşıldığı iddia ediliyor ki, bu inandırıcı değil. Dinleme gerçekleşmiş olsa da, olmasa da bu bil algı operasyonudur. Asıl önemli olan burasıdır. Almanya’nın elinde çok ciddi bilgiler, belgeler olduğu yönünde algı oluşturmaya yönelik bir çaba olarak görüyorum”

Türkiye’nin ortaya koyduğu son politikaların Amerika ve Almanya açısından darbe sebebi olduğunu belirten Orakoğlu, “Türkiye yüzünü batıdan doğuya çeviriyor. Bu BATI için darbe sebebi. Bunu yapmaya yeltendiler ama beceremediler. Türkiye Çözüm Süreci ile Ortadoğu’ya dönüş sinyalleri ile BATI’yı rahatsız ediyor. Bu son dinleme söylentilerinin ardından da Güneydoğu’da seri olaylar yaşanmaya başlandı. Nihayetinde BATI’dan gelen çabaları Türkiye’nin Ortadoğu ile kurduğu iyi ilişkileri bozma ve Çözüm Süreci’ni hedef alma gayreti olarak görüyorum. Ayrıca dinleme haberinin arkasında Türkiye’nin El Kaide türü unsurlara yardım ettiği yönündeki algıyı güçlendirme çabasını da görebiliyoruz. Bu hedef için harekete geçen Paralel yapının başlattığı kampanyayı Almanya’nın devam ettirdiğini söyleyebilirim”

“VATANA İHANETLE YARGILANMALARI KAÇINILMAZ”

Dinlemelerin gerçekleştirilebilmesi için Türkiye içerisinden unsurlar kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Orakoğlu, bu unsurlar noktasında devletin güvenlik birimlerinin görevlerini yapacağından kuşkusu olmadığını; böyle bir ihanet içerisinde bulunanların tespit edilmeleri durumunda ise vatana ihanetle yargılanmalarının kaçınılmaz olacağını sözlerine ekledi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23