• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İş Bankası anayasayı ihlal ediyor

Yeniakit Publisher
2014-08-27 08:07:00 - 2014-08-26 22:14:48
İş Bankası anayasayı ihlal ediyor

İş Bankası’nın kuruluşunun 90. Yılı münasebeti ile yapılan basın açıklamasında konuşan Adaleti Savunanlar Platformu Başkanı Adem Çevik, CHP’nin İş Bankası’nda söz sahibi olmasının anayasaya, hukuka ve siyasi partiler yasasına aykırı olduğunu söyleyerek, “İş Bankası’nın CHP ile ilişkisi kesilmelidir” dedi. Yazarımız Abdurrahman Dilipak da, 6 ilde açılan davalar olduğunu belirterek, “Bu komedi sona erdirilmeli” dedi.


Adaleti Savunanlar Platformu ve Finansal Tetikçilikle Mücadele Platformu İş Bankası’nın kuruluşunun 90. Yılı münasebeti ile İstanbul, Ankara, Mersin, Ordu, Siirt, Balıkesir, Denizli ve Afyon’da İş Bankası kurucu ortak ve mudilerinin katılımı ile basın açıklaması yaptı.

CHP’NİN, İŞ BANKASI’NDASÖZ SAHİBİ OLMASI

Anayasaya, hukuka ve siyasi partiler yasasına aykırıdır.

Basın açıklamalarının İstanbul’daki adresi ise Levent’te bulunan İş Bankası Genel Merkezi oldu. Adaleti Savunanlar Platformu Başkanı Adem Çevik yaptığı açıklamada, İŞ Bankası’nın kuruluşunda Hindistan’dan gelen hilafet paralarının gasp edildiğini söyledi. Çevik; “CHP’nin İş Bankası’ndaki hissesi Diyanet’in olmalıdır. CHP’nin İş Bankası Yönetim Kurulu Üyelikleri, Diyanet’e veya Vakıflara devredilmelidir.  Çünkü tarihi belgelere göre İş Bankası’nın kuruluş sermayesinin %50’si Hindistan Hilafet Fonu’ndan… Siyasi partiler kanununa göre bakkal dükkânı bile açılamamakta iken CHP’nin İş Bankası iştiraklerinde söz sahibi olması anayasaya, hukuka ve siyasi partiler yasasına aykırıdır. Ergenekon ve paralel terör örgütleriyle ilişkili, Alman Vakıflarından ve istihbaratından yardım alan CHP’nin kapatılması için Yargıtay Başsavcılığına 3 defa başvurduk ama şikâyetimiz sümenaltı edildi” dedi.

“İş Bankası’nın CHP ile ilişkisi kesilmelidir” diyen Çevik sözlerinin devamında şunları söyledi: “İş Bankası’ndaki hilafet fonuna ait sermaye Diyanet’e devredilmelidir. El konularak İş Bankası’na devredilen diğer bankaların sermayelerinin sahiplerinin varislerinin hakları kendilerine ödenmelidir. İş Bankası’nın kuruluşundan bu yana bütün işlemleri incelenerek tarihi gerçekler ortaya çıkartılmalıdır.”

DİLİPAK: BU KOMEDİLERİN SONA ERDİRİLMESİ GEREKİR

Gazetemiz yazarı Abdurrahman Dilipak ise, siyasi partiler yasası kapsamında, bir partinin banka yöneticisi olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. CHP’nin İş Bankası’nda söz sahibi olmasının imtiyazlı, ayrıcalıklı bir konum olduğunu ifade eden Dilipak; “Böyle komedi olmaz. Eşitlik varsa, anayasa varsa, bu ülke hukuk devleti ise bu komedilerin sona erdirilmesi gerekir” dedi.

6 İLDE DÂVÂ AÇILDI

Dilipak, şöyle konuştu:
“20’den fazla banka o dönemde İş Bankası’na devredilmiş. O bankalarda Osmanlı hazinesinden aktarılan paralar, çekler, hisseler, şahsi hisseler var. Herkesin gerçek hakkı neyse verilmeli. Şu anda 6 ilde açılan davalar var. Ellerindeki belgelerle mahkemelere başvuran hissedarlar oyalanıyor. Bu iş bir rejim meselesi haline getiriliyor. Bu işten İş Bankası, CHP, Türkiye zarar görüyor. Bir an önce çözüm bulunmalı ve İş Bankası yenilenerek yoluna devam etmeli.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23