• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Irkçı İngilizler’den Müslüman başkana tehdit

Yeniakit Publisher
2016-05-26 01:15:00 -
Irkçı İngilizler’den Müslüman başkana tehdit

İngiltere’de aşırı sağcı grup "Britain First", Londra belediye başkanı Sadıq Khan başta olmak üzere, ülkedeki pek çok Müslüman politikacıyı tehdit ederek, hedef gösterdi.

Münübe Yılmaz

Independent gazetesinin yapmış olduğu habere göre, İngiltere’de aşırı sağ grup “Britain First” (Evvelen Biritanya), Londra’nın belediye seçimlerini kaybeden Paul Golding öncülüğünde, seçimlerden galip gelen Sadıq Khan’ı tehdit etti.  Başta Sadıq Khan olmak üzere İngiltere’deki bütün Müslüman politikacıları işgalci olarak nitelendirip,” Müslüman politikacılardan kurtulana dek,nerede yayışıyorlarsa, nerede çalışıyorlarsa ve nerede ibadet ediyorlarsa oraları hedef alacağız” diye açıklama yaptı. Yapmış oldukları eylemde, her ne kadar Sadıq Khan'ı özellikle hedef alsalar da, Çalışma Bakanlığı sekreterliğini yürüten Sajid Javid, Oxford belediye başkanı Mohammed Altaf-Khan, Blackburn belediye başkanı Hussain Akhtar ve eski Birmingham belediye başkanı Shafique Shah da, yapılan açıklamada tehdit edilen isimlerdendi.

Bu aşırı ırkçı grup daha önce de, bir helal et fabrikasını ve İslam Şeriat Meclisi'ni istila etmiş, camiye giden bir yolu da bombalamışlardı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23