• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İris tarayıcı kalkıyor

Yeniakit Publisher
2017-05-24 15:10:00 -
İris tarayıcı kalkıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Note 7 ile hayatımıza soktuğu iris tarayıcıyı kaldırma kararı aldı. Aşılmasının oldukça zor olduğu ifade edilen sistemin, bir dijital kamera, yazıcı ve kontakt lens yardımı ile kolayca aşılabildiği anlaşıldı.

Samsung, Note 7 ile birlikte hayatımıza soktuğu iris tarayıcı sayesinde kullanıcılarının güvenliğini üst seviyelere taşımayı hedefliyordu. Ne yazık ki yaşadığı talihsiz batarya sorunu sonrasında bu özellikte teknoloji devi için ertelenmiş oldu.

Yeni amiral gemisi Galaxy S8 ile iris tarayıcıyı yeniden kullanıcılarına sunan Samsung, cihazına parmak izi okuyucu ve yüz tanıma sistemini de ekledi ama yüz tanıma güvenlik sistemi henüz telefon satışa sunulmadan kullanıcılar tarafından bir fotoğraf yardımı ile aşılınca, firma özelliği kaldırmak zorunda kaldı.

Şimdide Chaos Bilgisayar Kulübünden güvenlik araştırmacıları ve bilgisayar korsanları tarafından iris tarayıcı aşıldı. Söz konusu biyolojik güvenlik önlemi hakkında şirketin CEO'su Mark Clifton, bu Teknolojinin FBI'nın parmak izi teknolojisinden bile güvenli olduğunu ifade etmişti. Fakat görünen o ki söylenenler gerçeği yansıtmıyor.

Kredi kartı kullanımını ortadan kaldırmayı planlayan firma, Samsung Pay uygulaması üzerinde kullanmayı planladığı bu özellikte kolaylıkla aşılınca, firmanın yeni planları da haliyle suya düşmüş oldu. Sadece bir dijital kamera, yazıcı ve kontakt lenslerle kolayca aşılabilen iris tarayıcı, artık kullanılmayacak. Güvenlik şirketinin açıklamasına göre beş metrelik bir mesafedeki 200mm objektifli iyi bir dijital fotoğraf makinesi, kullanıcının irislerini yeterince ayrıntılı olarak yakalayabiliyor.

Şayet Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus kullanıcısı iseniz, Samsung Pay uygulaması üzerinden ödeme gerçekleştirirken şimdilik klasik şifreleme yöntemi kullanın. Telefonunuzun çalınması durumunda basit işlemlerle güvenlik duvarınız aşılabiliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tabi ki bilgisayar korsanları telefonunuzun şifreli güvenliğini de aşabiliyorlar. Lakin görünen o ki şuan ki sistemde en zor aşılan biyolojik güvenlik önlemleri arasında parmak izi okuyucu ve şifreleme yöntemleri bulunuyor.
(Yeni Şafak)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23