• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İranlı komutan: Zafer ilan ediyorum

Yeniakit Publisher
2017-11-21 18:42:00 -
İranlı komutan: Zafer ilan ediyorum

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani Irak ve Suriye'de DEAŞ'in bittiğini, örgütün yenilgiye uğradığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin DEAŞ'e karşı zafer ilan ettiği konuşmayla eş zamanlı olarak Kasım Süleymani de örgütün Irak ve Suriye'de yenilgiye uğratıldığını ifade etti.

HAMANEY'E MESAJ GÖNDERDİ

İran medyasında yer alan habere göre, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e gönderdiği mesajında, Irak ve Suriye'de DEAŞ'in yenilgiye uğratıldığını belirtti.

"ZAFER TURU" ATTI

Suriye'nin doğusundaki bulunan Deyr ez Zor kenti kırsalında DEAŞ'in elindeki son bölge olan El Bukemal'in örgütten geri alınmasından sonra Kasım Süleymani bölgeye gidip, ilçe merkezinin sokaklarında "zafer turu" atmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Süleymani geçtiğimiz sene de Suriye'nin Halep kent merkezinin tamamının rejime bağlı güçlerin kontrolüne geçtikten sonra bölgede görüntülenmişti.

"İRAN MİLLETİ İÇİN BÜYÜK BİR GÜN"

Öte yandan Suriye-Irak sınırında bulunan El Bukemal ilçesinin DEAŞ'tan geri alınmasından sonra konuşan İran Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, Suriye ve Irak'ta DEAŞ'in elindeki bölgelerin tümünün geri alınması konusunda, "İran milleti için büyük bir gün" ifadelerini kullandı.

mepanews

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23