• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İranlı komutan Suriye'de öldürüldü

Yeniakit Publisher
2015-03-04 23:05:00 -
İranlı komutan Suriye'de öldürüldü

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Fatimiyyun Tugayları Komutanı Ali Rıza Tevassuli'nin, Dera kentindeki çatışmalarda öldürüldüğü öğrenildi.

Fransa’da gençlerin Suriye ve Irak gibi ülkelere savaşmaya gitmesini engellemek amacıyla yeni yasa tasarısı kabul edilmişti.

İran resmi haber ajansı Fars’in haberine göre, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Fatimiyyun Tugayları'nın komutanı Ali Rıza Tevassuli, yardımcısı Rıza Bahşi ve yanlarındaki 5 İranlı asker Dera kentinde öldürüldü.

Irak ve Suriye'deki askeri varlığını önceleri reddeden İran, IŞİD'in ilerlemesinin ardından ‘kutsal mekânları korumak, ülke ordularına ve gönüllü milislere askeri danışmanlık yapmak’ gerekçesiyle bu bölgelerde bulunduğunu açıklamıştı.

İran yönetimi, Irak’ta mezhepçi ve ayrımcı politikalar yürüttüğü gerekçesiyle ülkedeki farklı kesimler tarafından eleştirilen ve görevini Şii siyasetçi Haydar İbadi’ye devreden eski başbakan Nuri Maliki’nin en büyük destekçisiydi.

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon gücü Kudüs Gücü'nün başındaki isim General Kasım Süleymani'nin Irak topraklarındaki operasyonlara katıldığına dair fotoğraflar İran basını tarafından yayınlanıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Son olarak üst düzey bir İranlı komutan, İsrail’in Suriye’nin Kuneytra bölgesinde gerçekleştirdiği ve altı Hizbullah mensubunun öldürüldüğü saldırıda yaşamını yitirmişti.

Hizbullah’ın kısa bir süre önce gerçekleştirdiği misilleme saldırısında da iki İsrail askeri ölmüştü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23