• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

''İran'ın bölgesel istikrarı tehdit etmesine izin vermeyeceğiz''

Yeniakit Publisher
2017-02-19 09:27:06 -
''İran'ın bölgesel istikrarı tehdit etmesine izin vermeyeceğiz''

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "İran'ın bölgesel istikrarı tehdit etmesine izin vermeyeceklerini" söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Almanya'da düzenlenen 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda Irak Başbakanı Haydar El İbadi ile görüşen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in terör örgütü DEAŞ'a karşı verdiği mücadele ve Irak güvenlik güçlerinin gösterdiği başarılar sebebiyle İbadi'ye teşekkür ettiği belirtildi.

Açıklamada, İran'ın bölgesel adımlarına da dikkat çekilerek "Başkan Yardımcısı, İran'ın, Irak dahil bölgedeki müttefiklerimizin istikrarını tehdit etmesine müsaade etmeyeceğimizi vurguladı." ifadelerine yer verildi.

İkili arasındaki görüşmede DEAŞ'la mücadele, Irak'ın ekonomik durumu ve Musul'un kurtarılmasına yönelik iş birliği gibi konuların kapsamlı şekilde ele alındığı kaydedildi.Pence-Barzani görüşmesi

Münih'teki zirvede Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile de görüşme gerçekleştiren ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "birleşik, federal ve demokratik bir Irak'a ABD'nin desteğinin süreceğini" bildirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açıklamada, Pence'in DEAŞ'a karşı gösterdiği mücadele dolayısıyla IKBY Başkanı Barzani'ye de teşekkür ettiği belirtilerek, ABD Başkan Yardımcısı'nın Bağdat ile Erbil yönetimleri arasında yakın iş birliğinin önemine dikkat çektiği vurgulandı.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23