• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran'da büyük gerilim! İki grup birbirini suçladı

Yeniakit Publisher
2017-05-14 12:19:00 -
İran'da büyük gerilim! İki grup birbirini suçladı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, muhafazakar kesimin 'gerilimi artırdığını ve ülkeyi geriye götürdüğünü' söyledi.

Tahran'daki Azadi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen seçim mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, seçimlerde İran halkının, 'huzur ortamı ve ilerleme' ile 'gerilim ve gerileme' arasında bir tercihte bulunacağını ifade etti.

"ÜLKENİN SELAMETİ HALKIN OYLARINDA"

Seçimlerde önemli ve tarihi bir tercih yapılacağını dile getiren Ruhani, "Ülkenin selametinin halkın oylarında olduğunu söylüyoruz. Gençlerimiz düşüncesine göre yönetilmek istiyor" şeklinde konuştu.

Ruhani, 4 yıllık hükümeti süresince hedeflerin tamamına ulaşılamadığını, ancak doğru bir yolda olunduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz hedeflerimizin yüzde yüzüne ulaşamadık. Ama doğru bir yoldayız. Bu doğru yolu daha güçlü bir şekilde devam ettirmeliyiz. Çatışmacı ve gerilimin yerini ümit ve denge almıştır. Halkımız arasında ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Biz, İslam ve İran hüviyetli gençlerin dünyayla barış içerisinde yaşamasını istiyoruz"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"MUHAFAZAKAR KESİM NÜKLEER ANLAŞMAYA DARBE VURMAK İSTİYOR"

Ülkedeki muhafazakar kesimin nükleer anlaşmaya darbe vurmak istediğini söyleyen Ruhani,"Biz dünyayla görüşürken, birileri bizi arkadan hançerledi. Sabrettik. İran'ın bir kez daha inzivaya (dünyadan dışlanmaya) mahkum edilmesini istemiyoruz. Tüm yaptırımların kalkmasını istiyoruz. Yaptırımlardan kazançları olanlar bunu istemiyor" açıklamasında bulundu.

GALİBAF'DAN RUHANİ'YE: SINIF FARKINI ARTTIRDIN

Tahran'da cuma günü düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri adaylarından Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Hasan Ruhani hükümeti döneminde sınıf farkının arttığını ileri sürdü.

Başkent Tahran'da "Galibaf'ı Destekleyen Kadın Platformu" tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Galibaf, ülkedeki ekonomik gidişatın ailelerin geçim şartlarını ağırlaştırdığını söyledi.

"RUHANİ PAHALILIĞI ARTTIRDI"

Ülkede yaşanan ekonomik sorunlar üzerine seçim propagandasını inşa eden muhafazakar siyasetçi Galibaf, "Pahalılık ve ekonomik kriz arttı. Aileler yaşantılarından zevk almıyor." dedi.

"RUHANİ ZAYIF KESİMİ DESTEKLEMEDİ"

İran'daki sınıf farklılığına işaret eden Galibaf, "İran'da ayrıcalıklı yüzde 4'lük bir kesim var. Bunlar ülkedeki sınıf farkını artırmıştır." ifadelerini kullandı.

Galibaf taraftarları, "Yüzde 4'ün yönetimini istemiyoruz." diye slogan attı.

Galibaf, Hasan Ruhani hükümetini halkın zayıf kesimini desteklememekle suçladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23