• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran, Suudi Arabistan'a tepki gösterdi

Yeniakit Publisher
2016-02-14 18:03:00 -
İran, Suudi Arabistan'a tepki gösterdi

Suriye'de 4 yıldır askeri olarak bulunan İran'dan komik açıklama geldi. İranlı general Cezayiri, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye kara harekatı yapamayacağını savundu.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye yönelik kara operasyonu girişimine tepki göstererek "Suriye'deki durumun şer ülkelerinin istediği doğrultuda gelişmesine müsaade etmeyiz" açıklamasında bulundu.

İran'ın Arapça devlet televizyonu El Alem'e konuşan Cezayiri, Suriye'ye kara harekatı yapılacağı girişimlerini "blöf ve psikolojik savaş" olarak değerlendirdi. İranlı general, "Suudi Arabistan, Suriye'de ne yapabiliyorsa bugüne kadar yaptı. Riyad yönetiminin kara harekâtı yapacak gücü yok, olsaydı şimdiye kadar çoktan birliklerini Suriye'ye göndermişti" diye konuştu.

Konuşmasında Ankara'yı da suçlayan Cezayiri, “silahlı grupların Türkiye toprakları üzerinden Suriye'ye giriş çıkış yaptığını” ve maddi olarak "Arap ülkeleri" tarafından desteklendiğini ileri sürdü.

“SURİYE HAVA SAVUNMA DESTEĞİ İSTERSE, VERİRİZ”

Suudi Arabistan'ın Suriye'ye yönelik operasyon başlatacağı iddialarını değerlendiren İran Ordusu Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ferzad İsmaili ise Suriye yönetiminin İran'dan hava savunmasına yönelik yardım istemesi halinde tam destek vereceklerini ifade etti. 

İran'nın bu tutumu müslümanlar arasında trajikomik karşılandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yaklaşık 4 yıldır Irak ve Afganistan'dan getirdiği paramilit şii güçlerle Suriye'de katliam yapan ve Hizbullah'ı da devreye sokan İran'nın Suudi Arabistan ve Türkiye'nin atağı konusunda şaşkınlığı böylece açığa vurmuş oldu 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23