2017-05-24 11:15:26 İran mutfağının bilinmeyen muhteşem lezzetleri
Orta Asya ve Ortadoğu arasındaki coğrafyanın etkisinde kalan İran'ın zengin kültürü mutfağına da yansıyor.
Orta Asya ve Ortadoğu arasındaki coğrafyanın etkisinde kalan İran'ın zengin kültürü mutfağına da yansıyor.
Kendine özgü lezzetlerini barındıran İran mutfağında pilavlar baş rolde.
Bol baharatlı ve acılı yemeklerinin yanı sıra sulu yemekleri, sebze yemekleri ve meyve tabakları da tam vejetaryenlere göre. Fars murfağından da izler taşıyan İran'ın kebap çeşitleri yiyenleri mest ediyor. İşte İran mutfağının bilinmeyen lezzetleri...
İran Pilavı - İran'ın sofralarının olmazsa olmazı pilav. Basmati pirinç, safran ve tuz ile yapılan İran pilavı sofralarda her yemeğe eşlik ediyor.
Patatesli Pilav - Dilimlenmiş patateslerin soslu pilavla birlikte karıştırılması ile yapılan bu yemek evlerde sıkça pişiriliyor.
Cevizli İran Poğaçası - Hamurun içine ceviz, bal, irmik ve tarçın gibi malzemelerden oluşan harika bir poğaça.
Kebab Soltani - Uzun köfte ve ızgara etin yanında İran'ın safranlı pilavının eşlik ettiği bu nefis yemek İran'ın önemli lezzetlerinden.
Tavuk Soltani - Soltani tavuk ile de yapılıyor.
Zereshk Pilavı - Safran, şeker ve zereshk malzemelerinin pilava karıştırılması ile yapılan bu yemek kızarmış tavuk butuyla servis ediliyor.
Fesenjan - İncecik dövülmüş ceviz ve nar salçası karışımına soğan ve su ilave edilerek 5 saat pişiriliyor.
Cevizin pişmesine yakın içine tavuk eti ilave edilerek yapılıyor.
Milföy hamurunda limonlu pilav - İran usulü pilav olan çilavın dereotu ve limon ilave edilerek pişirilmesi ve üzerine milföy hamuru kaplanmasıyla hazırlanan bir yemek.
Ash-e Doogh (Ayran Aşı Çorbası) - Ayranın pirinç ile devamlı karıştırılarak kaynar hale getirilmesi ve sonrasında içine pişirilmiş nohut, beyaz fasulye, yeşil sarımsak, ıspanak, maydanoz, pazı, kişniş ve nanenin ilave edilmesi ile hazırlanan bir yemek.
Horeş Bademcan - Patlıcan, domates ve pilavın güveç haline getirilerek üzerine kuzu eti ilave edilmesi ile yapılan lezzetli bir yemek.
Ispanak borani - Ispanak yemeğinin yoğurtla birlikte yapılan hali.
Abgusht - Kemikli kuzu etiyle rendelenmiş domates, soğan, nohut, patates ve zerdeçal karışımının saatlerce pişmesi sonucunda ortaya çıkan çok lezzetli bir yemek.
Ghormeh Sabzi - Ispanak, maydonoz, kişniş, dereotu, ve terenin yıkandıktan sonra kıyılarak kavrulup börülce veya kırmızı fasulye, kuru limon ve tavuk eti ile birlikte pişirilen Tahran'ın en sevilen yemeği.
Mirza Ghassemi - Közlenmiş patlıcan, domates, sarımsak ile hazırlanan lezzetli bir yemek. Yemeğin sırrı tüm malzemenin çok kısık ateş üzerinde devamlı karıştırılarak özleştirilmesidir.
Bağdat Usulü Sütlaç
Acem Kebabı
Domatesli Kuskus Pilavı
Etli Kuskus
Vişneli Pilav
Kuru Erikli Acem Yahnisi Kaynak: gurmelezzetler
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23