• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten askeri üs açıklaması: Suriye'de...

Yeniakit Publisher
2018-02-19 10:21:00 - 2018-02-19 10:48:38
İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten askeri üs açıklaması: Suriye'de...

Moskova'daki Valday Kulübü'nün Ortadoğu konulu konferansında konuşan İran Dışişleri Bakanı Zarif, İran'ın Suriye'de askeri üssünün olmadığını söyledi.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Zarif "Hayır, Suriye'de onlara (askeri üslere) sahip değiliz" dedi.

Dün Münih'teki Güvenlik Konferansı'nda konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran'ın Suriye'deki Tartus limanına 'bağlanmaya çalıştığını' öne sürmüş ve İsrail'in 'bu terör üslerinin' yaratılmasını engellemek için gerekenleri yapacağını söylemişti. 

Konuşmasında bu ay İsrail hava sahasında düşürüldüğü belirtilen İran yapımı bir İHA'nın parçasını gösteren Netanyahu "İsrail asla rejimin (İran) terör ilmeğini boynumuza geçirmesine izin vermeyecek. Gerekirse sadece İran'ın vekillerine karşı değil kendisine karşı da harekete geçeriz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu "Tahran'ın tiranlarına bir mesajım var. İsrail'in kararlılığını test etmeyin" ifadelerini kullanmıştı. 

Zarif ise konferanstaki konuşmasında ABD ve müttefiklerinin Ortadoğu'da ''kendi yanlış kararlarının doğal sonuçlarından dolayı acı çektiklerini ancak Münih Güvenlik Konferansı ile diğer uluslararası konferansları siyasi histerileri canlandırmak amacıyla kullandıklarını'' savunmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suriye'de askerlerinin bulunmadığını birçok kez yineleyen İran, Suriye hükümetine bağlı güçlere yardım etmeleri için ülkeye askeri danışmanlarını gönderdiğini belirtiyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23