• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İran Dışişleri Bakanı Zarif: Trump'ı çok ciddiye almayın

Yeniakit Publisher
2017-04-26 15:57:00 -
İran Dışişleri Bakanı Zarif: Trump'ı çok ciddiye almayın

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Trump'ın İran'ın nükleer anlaşmaya bağlılığı konusundaki sözlerine ilişkin "O adamın sözlerini çok ciddiye almayın" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "İran'ın nükleer anlaşmaya bağlılığı" konusundaki sözlerine tepki gösterdi.

İran resmi haber ajansında (IRNA) yer alan habere göre, medya mensuplarıyla bir araya gelen Zarif, ABD Başkanı Trump'ın, "İran'ın, nükleer anlaşmanın ruhuna uygun davranmadığı" yönündeki açıklamalarına karşılık, "O adamın sözlerini çok ciddiye almayın." ifadelerini kullandı.

"İran nükleer anlaşmanın ruhuna uygun davranmıyor"

İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile geçen hafta Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Trump, İran ile P5 1 ülkelerinin 2015 yılında imzaladığı nükleer anlaşmaya ilişkin bir soru üzerine, bu anlaşmayı "berbat" olarak nitelendirmişti.

Trump, "nükleer anlaşmanın ruhuna uygun davranmayan İran'ın, ilerleyen süreçte bir şeyler yapabileceği" şeklinde açıklamada bulunmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD Başkanı Trump, seçim kampanyası sırasında da Barack Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmayı sert sözlerle eleştirmiş, başkan olması halinde bu anlaşmayı yeniden gözden geçireceğini ifade etmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23