• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İpotek işlemleri elektronik ortamda

Yeniakit Publisher
2016-03-25 11:26:00 -
İpotek işlemleri elektronik ortamda

Tarım Kredi ipotek işlemlerini elektronik ortamda yapacak. Kredi kullanmak isteyen çiftçiler, teminat için tapu müdürlüklerine gitmeden ipotek tesis ve terkin işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirebilecek.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinden (Tarım Kredi) kredi kullanmak isteyen çiftçilerin, teminat için tapu müdürlüklerine gitmeden ipotek tesis ve terkin işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirilebileceği bildirildi.

Tarım Kredi'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Güngör ile Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal, Elektronik İpotek Tesisi ve Terkini Protokolü imzaladı.

Teknolojik yenilikleri proje ve faaliyetlerinde etkin şekilde kullanmayı amaçlayan Tarım Kredi'den kredi kullanmak isteyen çiftçiler, yapılan protokolle teminat nedeniyle artık tapu müdürlüklerine gitmeyecek. Türkiye'de bir ilk olan uygulamayla hem ipotek tesis hem de terkin işlemleri tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

Böylece Tarım Kredi ortağı çiftçiler için zaman kaybı olmadan ipotek tesis edilebilecek ya da kaldırılabilecek. Online yapılacak ipotek işlemleri ile kooperatif personelinin iş yükü de hafifleyecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23