• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnsanlık çetin bir sınavda

Yeniakit Publisher
2014-04-19 09:10:00 - 2014-04-19 12:35:33
İnsanlık çetin bir sınavda

Dünyada bölgesel ve küresel ölçekte önemli olayların yaşandığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, insanlığın tüm bu süreçleri iyi gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “İnsan yetiştirme düzenimizi hakikaten gözden geçirmek zorundayız. Bundan maksadımız sadece kurumsal eğitim sistemimizi gözden geçirmek değildir. İnsanlarımızın içinden geçtiği bütün süreçleri gözden geçirmemiz gerekiyor. Bütün İslam dünyasıyla beraber, alim yetiştirme düzenimizi de gözden geçirmemiz gerekiyor” dedi.
Erzurum Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında konuşma yapan Görmez, sadece Türkiye’de değil bütün gönül coğrafyasında programlar, sempozyumlar düzenlendiğini belirterek, bunların yanı sıra her yıl bir bilimsel konuda, akademik hayata katkı sunacak ve o konuda önümüzü aydınlatacak, literatür oluşturacak, sonraki nesillerin istifade etmesini sağlayacak ilmi sempozyumların yapıldığını ifade etti.
Söz konusu sempozyumları Anadolu’ya da taşıdıklarını ifade eden Görmez, “İnsan yetiştirme düzenimizi hakikaten gözden geçirmek zorundayız. Bundan maksadımız sadece kurumsal eğitim sistemimizi gözden geçirmek değildir. İnsanlarımızın içinden geçtiği bütün süreçleri gözden geçirmemiz gerekiyor. Hatta biz Müslümanlar olarak, belki ilahiyat fakültesindeki hocalarımızla birlikte bütün İslam dünyasıyla beraber, bizim alim yetiştirme düzenimizi gözden geçirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

DİKKATLİ OLMA ZAMANI

“Bugün topyekun insanlığımızın çok çetin sınavlardan geçtiği günleri yaşıyoruz. Gerçekten de hem yerel ölçekte hem bölgesel ölçekte hem de küresel ölçekte öyle hadiseler yaşanıyor ki zaman zaman biz ‘acaba insanlık ölüyor mu?’ diyecek noktalara geliyoruz. Ve bu husus, hepimizi büyük endişelere sevk ediyor” diye konuşan Görmez, Hz. Peygambere ümmet olanların birbirleriyle olan ilişkilerindeki dikkatsizliğin, bugün Müslümanlar için artık acı veren birer yük olmaya başladığını söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bizi kuşatan gelenekler, inançlar, ideolojiler, siyasal hedefler, zihniyet yapısını besleyen dini ve kültürel oluşumlar, modern bilgi sistematikleri, küresel etkilere açık milli ve dini yönelimlerde yorumlama zafiyetleri, bütün bunları gözden geçirmeliyiz” diye konuştu.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23