• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere'ye saldırı şoku! Tamamen çöktü, alarma geçtiler

Yeniakit Publisher
2017-05-12 19:30:00 - 2017-05-12 19:36:01
İngiltere'ye saldırı şoku! Tamamen çöktü, alarma geçtiler

İngiltere'de bir bölgede sağlık IT sisteminin siber saldırı sonucu çökmesinin ardından tüm ülkede olası bir saldırıya karşı alarm durumuna geçildi!

İngiltere'de bir bölgede gerçekleşen siber saldırı sonucu sağlık bilgi işlem sistemi çöktü.

Sorunun siber saldırıdan kaynaklandığının öğrenilmesinin ardından ülkenin tümünde sağlık sistemine yönelik siber saldırıya karşı alarm durumuna geçildi. Acil durum vakaları olumsuz etkilendi.

The Royal London ve St Bartholomew's gibi Londra’nın merkezindeki Barts Health grubuna ait beş büyük hastane de siber saldırıdan etkilenenler arasında.

Grup tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bilişim altyapımızda büyük çapta aksamalar söz konusu.” dendi.

Acil durum planının devreye sokulduğunu söyleyen yetkililer hastaların sağlığını ve güvenliğini sağlamak adına ambulansların civardaki komşu hastanelere yönlendirildiğinin altını çizdi.

MECBUR KALMADIKÇA HASTANELERE GELMEYİN
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İngiltere genelinde tedavi ihtiyacı olan hastalar, siber saldırıdan etkilenen hastanelerin dışındakilere gönderilirken halka da sadece şiddetli ve akut tıbbi koşullara sahip olmaları durumunda hastanelere başvurmaları tavsiye edildi.

Britanya Ulusal Suç Teşkilatı siber saldırıların farkında olduklarını belirtti fakat ilave bir yorum ya da açıklamada bulunmadı.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri bilişim teknolojileri bölümünden bir yetkili “siber saldırı olayından haberdarız ve karşılık vermeye çalışıyoruz.” şeklinde beyanda bulundu.

FİDYE YAZILIM ŞÜPHESİ

8 Haziran’da seçimlere gidilecek olan İngiltere’de, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden henüz bir açıklama gelmiş değil.

Geçtiğimiz Cuma günü de İspanya hükümeti pek çok şirkete yönelik, “fidye yazılımları” olarak bilinen zararlı yazılımlarla gerçekleştirilecek büyük çapta bir siber saldırı uyarısı yapmıştı. Fidye yazılımları bilgisayarları kilitleyip kullanılamaz hâle getirirken sisteme yeniden giriş yapılabilmesi için belirli bir paranın ödenmesini mecburi kılıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23