• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere'den, bomba imha eğitimi

Yeniakit Publisher
2014-10-14 11:54:00 -
İngiltere'den, bomba imha eğitimi

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, açıklamalarda bulundu.

İngiltere, IŞİD'e karşı ön cephede mücadele veren Irak'ın kuzeyindeki Kürt güçlere destek kapsamında verilecek bomba imha eğitimini finanse edeceğini duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre, Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Irak'taki temasları sırasında yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Kürt güçlere sağlanacak dört haftalık pilot eğitimin İngiliz bir şirket tarafından verileceğini ve bu eğitimin Birleşik Krallık tarafından finanse edileceğini bildirdi.

Hammond, Peşmerge güçlerinden 18 öğrenciye sağlanacak eğitimin, ev yapımı bomba olarak bilinen Emprovize Patlayıcı Cihazlar (EPC) ile mücadeleye yoğunlaşarak Kürt güçlerinin bilgilerinin NATO seviyesine yükseltileceğini kaydetti.

Erbil'de bulunduğu sırada konuşan Hammond, Peşmerge'nin IŞİD'le mücadelede ön cephede yer aldığını vurgulayarak "Bizim de kavgamız olan bu mücadelede Birleşik Krallık'ın ve tüm uluslararası toplumun onlara destek sağlaması hayati önem taşıyor" dedi.

İngiliz bakan, "EPC'nin yarattığı tehdide baktığımızda, bu desteği vermek Peşmerge güçlerinin ve sivillerin hayatını kurtarabilir. Bu destek IŞİD tehdidiyle baş etme kapsamında Birleşik Krallık tarafından Irak'a sağlanan destek paketinin ufak ancak hayati önem taşıyan bir parçasını oluşturuyor" ifadesini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İngiliz hükümeti aynı kursu bu yılın başında Bağdat'ta Irak güvenlik güçleri için finanse etmişti.

İngiltere geçen hafta sonunda terör örgütü IŞİD ile mücadeleye destek kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Kürt güçlere askeri eğitim verdiğini duyurmuştu. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23