• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere'deki bin İsveç şirketi ile 100 bin İsveçli için formül aranıyor

Yeniakit Publisher
2016-06-24 21:14:00 -
İngiltere'deki bin İsveç şirketi ile 100 bin İsveçli için formül aranıyor

İsveç Başbakanı Löfven, "Böyle bir karar çıkacağını beklemiyordum. İngiltere'deki bin İsveç şirketi ve 100 bin İsveç vatandaşı için yeni çözümler aramaya başlayacağız" dedi.

İsveç Başbakanı Başbakanı Stefan Löfven, İngiltere'deki AB referandumundan ayrılma yönünde bir sonuç beklemediğini ancak bu ülkede bulunan binden fazla İsveç şirketi ve 100 bin İsveç vatandaşı için çözüm üreteceklerini söyledi.

Löfven, Maliye Bakanı Magdalena Andersson ile Stockholm'de bulunan başbakanlık konutunda İngiltere'nin AB'den ayrılma kararına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İngiltere'nin AB’den ayrılma kararını beklemediğini belirten Löfven, "İngilizler AB'de kalsalardı onlar için çok önemli kazanımlar olacaktı. Bu karar İsveç açısından da kötü oldu. Zira İsveç berber çalıştığı bir ortağını kaybetti. İngiltere'de böyle bir karar çıkacağını beklemiyordum. İngiltere'deki bin İsveç şirketi ve 100 bin İsveç vatandaşı için yeni çözümler aramaya başlayacağız'' dedi.

Löfven'den sonra söz alan Andersson da AB ile İngiltere arasında yeni bir ticaret anlaşması yapılabileceğini ancak bu anlaşmanın hayata geçirilebilmesinin de uzun süreceğini söyledi.

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının İsveç ekonomisine de etkileri olacağını belirten Andersson, İsveç ekonomisinin sağlam bir yapıda olduğunu ama gelişmelere göre yeni kanunlar çıkarabileceklerini ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öte yandan göçmen karşıtı politikaları ile bilinen aşırı sağ parti İsveçli Demokratların (SD) lideri Jimmie Akesson yaptığı açıklamada, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını olumlu bulduğunu ve İsveç halkının da referanduma gitmesi gerektiğini savundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23