• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere mülteci çocukları kabul etmedi

Yeniakit Publisher
2016-10-25 10:11:00 -
İngiltere mülteci çocukları kabul etmedi

Fransa'nın Calais kentinde bulunan Jungle kampının kapatılmasından sonra, kampta kalan çocukların yapılan anlşam çerçevesinde İngiltere'ye gönderileceği açıklanmıştı. Ancak İngiltere'deki belediyelerin mülteci çocukları almayı reddettiği ortaya çıktı.

Fransa'nın Calais kentinde bulunan Jungle mülteci kampının kapatılmasından sonra tartışmalar devam ediyor. İngiltere ile Fransa arasında imzalanan anlaşmaya göre kampta kalan mültecilerin İngiltere'ye gönderileceği açıklanmıştı. Ancak İngiltere'nin mülteci çocukların tamamını almayı reddettiği ve almayı planladığı mülteci sayısının da çocuk mültecilerin yarısına denk geldiği belirtiliyor. Buna rağmen İngiltere'de bulunan belediyeler çocuk mültecileri almayı reddediyor.

The Guardian gazetesi, İngiltere'deki belediyelerin Calais kampından gelen çocukları almayı reddettiğini yazdı. Gazete haberinde, "Önümüzdeki üç hafta içerisinde Calais'den İngiltere'ye yüzlerce çocuk mültecinin gelmesi bekleniyor, ancak (Başbakan) Teresa May'in kendi belediyesi de dahil olmak üzere her dört belediyeden biri bu çocukların sorumluluğunu alamayacağını söylüyor" bilgisini veriyor.

Calais kampında yaklaşık 1.300 kimsesiz çocuk bulunuyor. İşçi Partili politikacı Alf Dubs'ın ismiyle anılan anlaşma kapsamında reşit olmayan ve İngiltere'de akrabası veya yakını bulunmayan çocukların bir kısmı, yapılan mülakatlar sonucunda ülkeye mülteci olarak kabul ediliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23