• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiltere Başbakanı'nı telefonda işlettiler

Yeniakit Publisher
2015-01-26 12:03:00 - 2015-01-26 12:50:26
İngiltere Başbakanı'nı telefonda işlettiler

İngiltere Başbakanı David Cameron'u telefonda işlettiler. İşleten kişi, "Başbakan'ı işlettiğim sırada kafam iyiydi" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron telefonda işletildi. Kimliği belirlenemeyen kişi, sadece Başbakan'ı işletmekle kalmadı, aynı zamanda İngiltere'nin tüm casusluk ve istihbarat faaliyetlerinin başındaki ismin cep telefon numarasını da almayı başardı.

Daha sonra da The Sun gazetesini arayarak yaptığı işle övündü. Arayan kişi, Başbakan ile konuştuğu sırada "Hem alkol hem de kokainden kafam iyiydi" dedi.

BAŞBAKAN İŞLETİLDİĞİNİ ANLADI

İngiltere medyasında, "Başbakan'ın telefon sapığı" diye adlandırılan kişinin, David Cameron'a bağlandığı, ancak konuşmanın çok kısa sürdüğü, Başbakan'ın işletildiğini anlar anlamaz telefonu kapattığı belirtildi.

İSTİHBARAT TEŞKİLATINI DA ARADI

Ancak aynı kişi daha sonra İngiltere'nin tüm istihbarat ve casusluk faaliyetlerinden sorumlu olan ve kısa adı GCHQ olan İngiliz Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı'nı aradı.

HANNİGAN'IN NUMARASINI ALDI

Kendisinin bir Başbakanlık çalışanı olduğunu, GCHQ'nun Başkanı Robert Hannigan'ın Başbakanlık'ta yapılan COBRA kısa adlı acil güvenlik toplantısına geç kaldığını ve her zamanki telefonunun da cevap vermediğini söyledi. Hannigan'ın cep telefonunu istedi ve numara kendisine verildi.

GÜVENLİK AÇIĞI

Sıradan bir kişinin Başbakan'a ve istihbaratın başındaki isme bu kadar kolay ulaşabilmesi, İngiltere'de güvenlikle ilgili bir diziyi gündeme getirdi.

Şimdi Başbakanlık ofisi ve GCHQ'da  güvenlik ve denetimle ilgili önlemler gözden geçiriliyor.

"KAFAM İYİ, YİNE YAPACAĞIM"

The Sun gazetesine konuşan kişi, "Az önce GCHQ'yı maskaraya çevirdim. Başkanın cep telefonunu aldım. Üstüne üstlük, kafam alkol ve kokainden acayip iyi. Yine yapacağım. O kadar kolaydı ki" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23