• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiliz'in Gülen aşkı: Türkiye'nin Gülen ile rekabet etmesi zor

Yeniakit Publisher
2015-03-05 01:45:00 -
İngiliz'in Gülen aşkı: Türkiye'nin Gülen ile rekabet etmesi zor

Pensilvanya'daki terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in uluslararası örgütlerin maşası olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Gülen, geçtiğimiz aylarda Financial Times gazetesine Türkiye'yi karalayan bir makale yayınlamıştı. Şimdi de İngiliz gazete terör örgütü lideri Gülen'i öven bir habere yer verdi...

İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan Daniel Dombey imzalı yazıda Fetullah Gülen'i yere göğe sığdıramadı. Yazıda dikkat çeken önemli nokta, Afrika Birliği'nin, kıtada oldukça etkin olan bir Fetullah Gülen vakfıyla işbirliği kararı aldığının altı çiziliyor ve "Bu gelişmeler Türkiye'de hükümetin Fetullah Gülen'in uluslararası ağı ile rekabet etmesinin ne kadar zor olduğunu gösteriyor" deniyor. İngiliz gazetesinde yer alan bu yazı Gülen'in okullarında gizlenen CIA ve MI6 ajanlarını akıllara getiriyor. İngilizler ve Yahudi lobisi özellikle Afrika'daki Gülen okullarının kapanmaması için yoğun çaba sarf ediyor. Gülen, New York Times başta olmak üzere bir çok Yahudi sermayeli gazetede yazılar yazmış ve Türkiye'yi karalamıştı...

Financial Times Afrika'daki Gülen üslerini kaybetmemek için işte bu yazıyı kaleme aldı...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINA FENA BOZULMUŞLAR!

Yazıda Ankara - Washington arasındaki ilişkilerin de eskiye göre zayıfladığı ifade ediliyor:

ABD Başkanı Barack Obama'nın Erdoğan'ı 'Güven bağı kurduğum beş liderden birisi' sözleriyle tanımladığı günler geride kaldı. ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, 'Ankara'nın IŞİD'e karşı mücadele etmek dışında öncelikleri var' demişti."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ancak yazıda Türkiye'nin bu hafta içerisinde Bağdat'a askeri teçhizat taşıyan iki uçak gönderdiği de hatırlatılıyor.

Erdoğan'ın dış politikadaki üslubunun da ele alındığı yazı şöyle devam ediyor:

"Erdoğan'ın açıklamaları giderek daha fazla dine vurgu yapar hale geldi. En azından İslam dünyası ve Batı kıyaslamalarında bu vurgu dikkat çekiyor. Geçen yıl İslam İşbirliği Teşkilatı'nda bir konuşma yapan Erdoğan 'Yüzümüze dost gibi görünenler, bizim ölümüzü, çocuklarımızın ölüsünü seviyorlar. İnanın bizi sevmiyorlar' diyordu."

GÜLEN CEMAATİ OKULLARI KAPATILMADI

Erdoğan'ın Afrika ülkeleriyle güçlendirilen bağları fırsat buldukça dile getirdiği de belirtilen yazıda, "İşler burada da çok iyi değil. Erdoğan Afrika'daki Fethullah Gülen okullarının kapatılması için çağrı yapıyor. Birkaç ülke bu okulları kapattı. Ancak diğer ülkelerde okulları destekleyen açıklamalar geldi" deniyor.

TÜRKİYE'NİN FETHULLAH GÜLEN'LE REKABET ETMESİ ZOR

Yazıda son olarak Afrika Birliği'nin, kıtada oldukça etkin olan bir Fethullah Gülen vakfıyla işbirliği kararı aldığının da altı çiziliyor ve "Bu gelişmeler Türkiye'de hükümetin Fethullah Gülen'in uluslararası ağı ile rekabet etmesinin ne kadar zor olduğunu gösteriyor" deniyor.

Türkiye'nin konumu itibarıyla stratejik önemini koruduğu ifade edilen yazıda "Diplomatik çevreler Erdoğan'ın sert üslubunun dindar siyasi tabanına yönelik olabileceğini de düşünüyor" deniyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23