• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İngiliz medyasından Peygamber'in kabrinin taşınacağı iddiası

Yeniakit Publisher
2014-09-02 19:06:00 - 2014-09-02 19:06:38
İngiliz medyasından Peygamber'in kabrinin taşınacağı iddiası

Independent gazetesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Mescid-i Nebevi'de bulunan kabrinin başka bir yere taşınması için bir plan olduğunu iddia etti.

Resulullah Efendimiz Hz. Muhammed sav’in kabrinin Ravzası'ndan alınıp bilinmeyen bir yere taşınacağını iddia eden Independent gazetesi, haberi Suudi bir akademisyenin 61 sayfalık belgesine dayandırdı. Gazeteye konuşan İslamî Mirası Araştırma Vakfı’ndan Dr. Alawi, meslektaşı Dr. Ali bin Abdülaziz el-Şebal’in hazırladığı Mescid-i Nebevi planının bulunduğu kitapçığın, incelenmek üzere Başkanlık Komitesi’ne gönderildiğini belirtti.

Abdülaziz el-Şebal’in planına göre Mescid-i Nebevi’de bulunan Peygamberimiz Hz Muhammed’in naaşı, Bâki Mezarlığı’na taşınacak. Mezarın bulunduğu yer gizli kalacak.

Dr. Alawi, “İnsanlar, Hz. Muhammed’in ailesinin yaşadığı odaları ziyaret ediyorlar ve mezar odasına girip dua ediyorlar. Şimdi, hacıların mezara gitmesini engellemek istiyorlar, çünkü bunun şirk koşmak ya da putperestlik olduğuna inanıyorlar. İnsanların Hz. Muhammed’in mezarına gitmesini engellemek için de tek yol, Peygamber’in mezarını Mescid-i Nebevi’den çıkarıp mezarlığa götürmek. Ancak buna Şiiler tepki gösterecektir” dedi.

Dr. Alawi, “Hz. Muhammed’in mezarının yeri bilinmeyecek. Peygamber’in mezarının çevresindeki her şey hali hazırda yıkıldı ve çevresi buldozerlerle dolu . Her şeyi yıktıktan sonra camiye doğru hareket etmeye başlayabilirler. Bu, dünyanın gözü Irak ve Suriye’deyken yapılabilir. Eminim ki bu belgenin ortaya çıkmasıyla Müslümanlar şok olacak ve plan büyük bir öfke uyandıracak” diye konuştu. Konuyla ilgili olarak Suudi yetkililerden henüz resmî bir açıklama yapılmadı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23