• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“İngiliz medyasına rağmen Afgan halkı İslamı istiyor.”

Yeniakit Publisher
2017-11-10 16:53:00 -
"İngiliz medyasına rağmen Afgan halkı İslamı istiyor."

20.Senesine yaklaşan Afganistan işgali, askeri alanda sürdüğü gibi sosyal alanda da devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Taliban’a ait resmi internet sitesinde yayınlanan bir makalede, Afganistan işgalinin askeri olmayan diğer yönüne dikkat çekiliyor.

Söz konusu makale/haber şu şekilde;

‘’Çok yakın bir geçmişte İngiliz Medyası, Afgan halkının ve kabilelerin tamamının, son derece sadık ve inançlı bir şekilde dinleri olan İslamı korudukları ve sevdiklerini kabul eden haberler yayınladı. Bu haberlerin trajikomik yanı,  büyük ölçüde ABD’nin başını çektiği işgalci kuvvetlerin, ülkemizi işgal ettiği onca yıllar boyunca, Afgan halkının dinini değiştirmeyi ümit etmelerine rağmen bunu bir türlü başaramamış olmalarıdır.

İşgalci kuvvetler, ülkemizi işgal ettiklerinde, Afgan halkının bu işgalin sebebi olarak İslam dinini göreceklerini, ve işgalden kurtulmak ve rahata erişmek için diğer dinlere çarçabuk kucak açacaklarını sanıyorlardı.

Lakin yanıldılar ve tüm zorluklara rağmen Afgan halkı dinlerinden dönmedi… Misyonerlik faaliyetlerinin programlı bir şekilde sürdürüldüğü diğer Asya ülkelerine kıyasla Afganistan, Hristiyan nüfusunun en az olduğu yerdir. Yani bu faaliyetlerin mayası, bizim ülkemizde bir türlü tutmamaktadır. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

British News Agency haberinde, Amerikan ve NATO güçlerinin 12 yıldır Taliban’a karşı operasyon yürüttüğü, lakin bu operasyonun ayyuka çıkan askeri başarısızlığının yanına, bir de misyoner faaliyetlerinde elde edilen başarısızlığın eklendiği bildiriliyor.

Milyarlarca dolar harcamalara rağmen, işgal güçleri ülkemize yönelik planlarını uygulamak adına, tüm umutlarını kaybetmiş durumdadırlar… 2007 yılında İngiltere topraklarına göç eden Afganlıların içerisinde bulunan bir kişi, İngiliz hükumetine sığınma başvurusunda bulunmuştu. Sebep olarak da kendi ülkesinde meydana gelen savaşı göstermişti. Bu şahıs daha sonra İngiltere ülkesinde dinini bırakarak ateist olduğunu açıkladı.

Ülkesine iade edilmesi talep edilen bu şahıs, şayet Afganistan’a iade edilirse orada öldürülebileceğini söyleyerek İngiliz hükumetini ikna etmeye çalıştı. Bu nedenle o şahsa İngiliz hükumeti tarafından geçici sığınma hakkı sağlandı. Katolikler bu duruma itiraz ettiler ve bu kişinin İngiltere’de yaşayabilmesi için ateizmi değil, Hristiyanlığı seçmesi gerektiğini söylediler. Katolikler onun bir müslüman olarak yetiştiğini, buna rağmen sadece ingiliz vatandaşlığına geçebilmek için kendisini ateist gibi gösterdiğini söylediler. Zira ateistlerin de eski amellerinden tövbe ederek tekrar İslama girebileceğini bildirdiler. Lakin İngiliz devletinin bu şekilde bir refleks gösterip geçici sığınma hakkı vermesiyle beraber, Hristiyan Katolikleri bu yolla bir çok Afgan vatandaşının dinini bırakabileceğini düşündüler. Onlara göre, Afgan vatandaşlarına geçici sığınma hakkı, dinlerini terk etmeleri durumunda verilebilecekti.

Hadise İngiltere’de çok ses getirdi ve bir çok sivil toplum kuruluşu bu kişiye sahip çıktı. Mahkemede avukatı ile birlikte heyeti ikna etmek için, Afganistan’a döndüğü zaman ölüme mahkum olabileceğini, bir ateist hatta bir mürted olarak dalgalanacağını bu nedenle şayet iade edilirse bunun hem kendisi hem de Afgan halkı için çok kötü bir durum olacağını anlattı. Bunun ardından Hukuki şahıslar ve Katolik temsilcileri arasında uzunca tartışmalar yaşandı.

Lakin sonunda İngiltere içişleri bakanlığı 1951 tarihli sözleşme gereğince bu şahsa kalıcı sığınma hakkı verdi. Lakin yine de bu konu üzerinde Katolik temsilcileri ile hukuki şahsiyetler arasında ihtilaflar hala devam etmektedir. Günümüzde bir çok Amerika ve Avrupa menşeeli misyonerlik kurumu, Afganistan topraklarında çalışma yapmaktadırlar. 3 yıl önce Afganistan’ı terk edip ülkesine dönen ABD askeri Brien Box, Peştuca ve Farsça incil sürümlerinin bastırılarak Afgan halkına dağıtıldığını bizzat kendisi itiraf etmiştir. Nitekim ABD de yayınlanan bazı videolarda Amerikan askerlerinden bazılarının Hristiyanlıkla ilgili vaaz verebilmek için özel eğitim aldığı görülmektedir.

Ayrıca basında çıkan bir çok habere göre, ABD ve İngiliz askerlerinden oluşan heyetler, Afganistan’da Hristiyanlığı yaymak için özel olarak mücadele vermektedirler. Lakin tüm bu çabalara rağmen Afganistan’da dinini terk edecek kişi sayısı yok denecek kadar azdır.

Zira Arapça kaynaklardan İslam Tarihini incelediğimizde, Afganistan toplumunun İslam Dinini severek ve kalpten bir şekilde kabul ettiğini görürüz. Afgan toplumu tarih boyunca özgür ve bağımız bir millet olduğu için bundan gurur duymaktadır. Onlar cihad dışında, tebliğ yöntemi ile de İslamın yayılması için büyük mücadeleler ve hizmetler vermişlerdir. Afganistan her zaman egemen bir ülke olarak kalmış, hiç bir zaman yabancı inanç ve ideolojiler için verimli bir arazi olmamıştır.’’ 

fetihmedya 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23