• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İndirimli satışlara düzenleme gerekli

Yeniakit Publisher
2018-02-21 09:10:00 -
İndirimli satışlara düzenleme gerekli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yılın her sezonunda sürekli indirimli satış yapan büyük mağazalar inandırıcılıklarını yitirdi. Tüketiciyi yanıltmaya yönelik indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilmelidir” ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, büyük mağazaların vitrinlerinde göz aşinalığı yaratan ve sonu gelmeyen indirimli satışlar ile tasfiye ilanlarına çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Vatandaşların artık vitrinlerdeki indirim ilanlarına inanmadığını savunan Palandöken, "Yılın her sezonunda sürekli indirimli satış yapan büyük mağazalar inandırıcılıklarını yitirdi. Tüketiciyi yanıltmaya yönelik indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa ülkelerinde indirim sezonlarının belirli olduğunu aktaran Palandöken, şunları kaydetti:

"Kış mevsiminde ocak, yaz mevsiminde ise, temmuz-ağustos ayları indirim sezonu olarak belirlenmiştir. Türkiye’de ise, indirimli satışlar kesintisiz devam ettiği için ve düzenleme getirilmediğinden piyasalarda düzensizlik oluşmaktadır. Eskiden indirim izinlerini ilgili meslek odaları verirdi ve bu odaların logoları indirim etiketlerinde mutlaka bulunurdu. Bu düzenlemenin yeniden getirilmesi durumunda tüketicinin yanılmasının önüne geçilecektir. Nasıl AVM’lerin çalışma saatlerinin, büyük mağazaların, perakende sektörünün kurallarının olmasını istiyorsak, indirimli satışlar da Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de belli bir takvime ve kurala bağlanmalı. Kuralsızlık sonucu oluşan haksız rekabet ve kayıt dışılık, genel ekonomiye ama en fazla esnaf ve sanatkarımıza büyük darbe vurmaktadır."
Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23