• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İnadına kardeşlik

Yeniakit Publisher
2015-10-12 07:42:21 - 2015-10-12 07:42:21
İnadına kardeşlik

95 kişinin öldüğü Ankara’daki patlamanın, Türkiye’nin 2023 vizyonunu engellemeyi hedeflediğini gören kamuoyu, “inadına kardeşlik” diyerek, uluslararası güç odaklarının oyunlarını boşa çıkardı.

Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısının yası devam ederken, AK Parti’nin önde gelen isimleri de olayla ilgili tepkilerini dile getirmeye devam ediyorlar. Vatandaşlar da başta Ankara olma üzere yurdun çeşitli şehirlerinde terör saldırılarını protesto etti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, saldırıyla ilgili olarak Akit’e yaptığı açıklamada, saldırının cumhuriyet tarihinde yapılan en büyük saldırı olduğuna dikkat çekerek ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu. Ataş, “Kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü kınıyorum, lanetliyorum. Bu Türkiye’ye yapılmış bir saldırıdır. Hiçbir siyasi kimlik gözetmeden Türkiye’nin önünü kesmeye yönelik bir saldırıdır. Milletimize yönelik yapılmış bir saldırıdır. Demokrasimize yapılmış bir saldırıdır. Kim yapmış olursa olsun nefretle kınıyorum” dedi.  

Böyle kanlı bir saldırıyı bile siyasi yaklaşımla kullanmaya çalışanların bu tavırlarını doğru bulmadığını kaydeden Ataş şunları söyledi: “Bizim şu anda ülke olarak birlik bütünlük ve bu tür hain saldırılara karşı durma zamanımızdır. Eninde sonunda bunun failleri bulunacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklardır. Bu saldırıyı şu yaptı bu yaptı şeklinde duygusal açıklamaları da doğru bulmuyorum. Bu direkt Türk milletine yapılan bir saldırıdır, demokrasimize yapılan bir saldırıdır.” 

“SEÇİM ZAMANINDA YAPILACAKTIR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, saldırının seçim takvimini etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin sorumuza ise, “Bu saldırının seçim takvimine etkisi olacağını zannetmiyorum. Seçim zamanında yapılacaktır” karşılığını verdi. 

EKREM ERDEM: HEDEF 1 KASIM SEÇİMLERİ 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem de, kanlı saldırının ve benzerlerinin hedefinin 1 Kasım seçimleri olduğunu söyledi.  HDP beklediğinin de üzerinde oy alarak 80 milletvekili çıkardığı halde terör örgütünün 1 Temmuz’da eylemsizlik uygulamasını kaldırdığına dikkat çeken Erdem, “Ardından temmuz ayının ortasında özgürlük savaşını başlattıklarını söylediler. Arkasından Suruç saldırısı oldu. Bunları peş peşe koyduğumuz zaman her şey ortaya çıkıyor. Türkiye’yi bölmek için bir yol haritası çıkarmışlar, adım adım uyguluyorlar kendilerince. 80 milletvekilini Meclis’e göndermeyi başardıkları halde yine terörü tırmandırma yolunu seçtiler. Demek ki bunların gündemi, niyeti başka” ifadelerini kullandı. 

“PKK, DHKP-C, PARALEL YAPI GİBİ ÖRGÜTLERİ KULLANIYORLAR”

PKK, DHKP-C, Paralel Yapı gibi çok sayıda Türkiye’nin birliğine düşman örgütün ülkemizin birliğini, dirliğini bozmak üzere çalıştığını hatırlatan Erdem, “Türkiye düşmanları AK Parti’nin tek başına iktidarda olacağı bir 4 yılı istemiyorlar. Türkiye’nin önlenemez yükselişini görüyorlar. Bu nedenle üst akılla birtakım örgütleri kullanarak, istikrarımızı bozmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.  

METİN GÜNDOĞDU: SUÇLULARIN BULUNACAĞINA İNANIYORUM

AK Parti Ordu milletvekili adayı Metin Gündoğdu da, saldırıya ilişkin olarak şunları söyledi: “Ankara’da yapılan hain saldırıyı lanetliyoruz. Terör hiçbir şekilde tasvip edilemez. Dünyayı terörden kurtarmamız lazım. Terör dünyanın her ülkesini huzursuz ediyor. Afrika’sından Avrupa’sına, ABD’sine kadar her yeri tehdit ediyor. Buna tek yürek olup tepki göstermemiz gerekir. Suçluların mutlaka bulanacağına canı gönülden inanıyorum. Canlı bombaların kimlikleri de tespit edildi. Bu saldırılar kimseyi ümitlendirmesin. Bu ülke 1 Kasım’da inşallah demokrasinin gereğini yapıp, sandıktan demokrasi çıkartıp, istikrarlı bir hükümetin kurulmasını sağlayacaktır”.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23